Gemeente Wieringen

PUBLICATIE WIERINGER COURANT DINSDAG 13 DECEMBER 2005

VERKEERSMAATREGEL HOOFDSTRAAT

Het college van burgemeester en wethouders van Wieringen heeft in haar vergadering van 6 december 2005 besloten om de proef, waarbij de Hoofdstraat voor een periode van drie maanden autoluw is gemaakt op het moment dat de winkels open zijn, met een maand te verlengen.

Toelichting Op 30 augustus 2005 is besloten de Hoofdstraat, bij wijze van proef, voor een periode van drie maanden, door plaatsing van bord G7 met de nodige onderborden, aan te wijzen als verplicht voetpad. De maatregel is op 4 oktober van kracht geworden. Afgesproken is dat de maatregel na deze periode geëvalueerd zou worden en dat er vervolgens een definitief besluit zou worden genomen. Om met ingang van medio januari een definitief besluit te kunnen nemen zou evaluatie reeds begin december plaats moeten vinden. Daardoor zou juist de drukke december maand buiten de evaluatie vallen. Daarom is besloten de proef met een maand te verlengen.

Bezwaren Omdat het een tijdelijke maatregel betreft kan er op dit moment geen bezwaar worden ingediend. In januari 2006 zal de maatregel geëvalueerd worden en vervolgens zal een definitief besluit worden genomen. Tegen het definitieve besluit kan wel bezwaar worden gemaakt. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de afdeling Grondgebiedzaken, tel. 0227-594387.

Hippolytushoef, 13 december 2005 Drs. J. Wittink, secretaris A.N.Kooij, loco burgemeester