Gemeente Asten


12-12-2005
Let op: Wijzigingen Afvalinzameling per 1 januari 2006

De inzameling van zowel restafval als GFT afval (Groente-, Fruit - en Tuinafval) vindt in 2006 voor de gehele gemeente plaats op donderdag en vrijdag, de ene week restafval en de andere week groente -, fruit, en tuinafval.

Op donderdag: compleet buitengebied Asten, inclusief gedeelte wijk ingesloten door Floralaan, Hemel en Lienderweg.

Vrijdag: rest van Asten

GFT-afval ophalen in het buitengebied: even bellen Wilt u de container met groente-, fruit- en tuinafval aan de straat zetten, dan dient u even te bellen. Dit kan tot de woensdag voorafgaand aan de donderdag dat GFT-afval wordt ingezameld. U belt dan gratis met de firma SITA, tel. 0800-0232499. Het GFT-afval wordt dan op die donderdag opgehaald.

Wijziging systematiek ledigen afvalcontainer
Door technologische innovatie is een nieuw type wagen voor de afvalinzameling ontwikkeld. Deze wagen heeft de grijper waarmee de container wordt opgepakt aan de zijkant van het voertuig zitten in plaats van aan de achterkant van het voertuig. Een zogenaamde "zijbelader".

Deze zijbelader gaat rijden met ingang van week 1 in 2006. In die week wordt de grijze container/emmer geledigd. Deze container moet dan met het handvat van de weg af worden geplaatst. Dat is precies het tegenovergestelde van wat u tot nu toe heeft gedaan. De week erna wordt de groene container/emmer geledigd. Uiteraard ook op de nieuwe manier.

De nieuwe aanbiedingsregels zijn dan ook als volgt:
- plaats de container op de plaats waar de inzamelaar de container achterlaat na het ledigen;

- plaats de container met het handvat van de weg af;
- de ideale afstand tussen de containers is 30 cm;
- plaats de container niet achter een obstakel (bijv. een auto of lantaarnpaal);

- de container dient te worden aangeboden aan de zijde van de oneven huisnummers met uitzondering van de
eenrichtingsstraten.

Uitzonderingen
Grote doorgaande wegen, waarbij de veiligheid van de burger in het gedrang komt vormen een uitzondering op deze regel: Ommelseweg, Floralaan, Voordeldonk, Heesakkerweg, Voorste Heusden, Wolfsberg, Wilhelminastraat, Hemel, Beatrixlaan, Heerbaan, Schoolstraat, Emmastraat, Molenstraat, Lienderweg, Prins Bernardstraat, Burgemeester Wijnenstraat, Tuinstraat.

De bestaande aanbiedregels blijven uiteraard gelden:
- de container/emmer moet om 07.30 uur aan de weg worden geplaatst;
- het deksel moet gesloten zijn;

- de container mag niet te zwaar beladen worden (maximaal 70 kg);
- er mag geen afval naast of op de container worden geplaatst.

Tijdens de kerstvakantie worden de nieuwe afvalkalenders huis-aan-huis verspreid. Hierop vindt u uitgebreide informatie over alle bovenstaande zaken.