Waterschap Noorderzijlvest


Plons de Kikker, een nieuwe waterschapssite voor kinderen, nu online
12-12-2005

Het waterschap Noorderzijlvest heeft met ingang van 12 december 2005 een eigen site voor kinderen: Plons de Kikker.

Met Plons biedt Noorderzijlvest interactieve en educatieve spellen, een kleurplaat, een quiz en een bieb boordevol wetenswaardigheden over het waterschapswerk, aan de jeugd van 4 tot en met 14 jaar.

meer info over plons de kikker Op de site treffen kinderen vier spellen aan die te maken hebben met water(beheer). Ook is er een quiz waar tien vragen moeten worden beantwoord. Om de soms pittige vragen goed te beantwoorden heeft Plons ook een uitgebreide bibliotheek. In deze bieb kunnen de kinderen de antwoorden op de vragen opzoeken. Voor de jongsten is er een kleurplaat die digitaal ingekleurd kan worden.

'Plons de Kikker' geeft op leuke wijze weer, dat serieuze onderwerpen ook goed geschikt zijn voor kinderen. Plons is te vinden op de internetsite van het waterschap Noorderzijlvest.

Prijs
Ter introductie van Plons verloot waterschap Noorderzijlvest op 16 januari 2005 twee prijzen. Een prijs wordt verloot onder de quizspelers met de hoogste score, de andere gaat naar een kind dat een digitaal ingekleurde kleurplaat print en opstuurt naar het waterschap. De winnaars worden elk samen met drie vriend(inn)en uitgenodigd in het waterschapshuis in Groningen en daarna trakteert het waterschap op een middag schaatsen of zwemmen naar keuze in Kardinge.