Politie Hollands Midden

Datum: 12 December 2005

Katwijk Woninginbraken De technische recherche van Politie Hollands Midden is ingezet bij het achterhalen van sporen van twee woninginbraken. In een woning aan de Tweelingen en een woning aan het Noorderlicht is op zaterdag 10 december ingebroken tussen 12.00 uur en 19.30 uur. In beide woningen zijn de dader(s) binnengekomen door het boren van gaatjes waardoor het raam opengemaakt kon worden. De woningen zijn doorzocht, maar vooralsnog is er niet bekend of er iets is meegenomen. De politie zet het onderzoek voort.

Lisse Verkeersongeval Een 22-jarige man uit Lisse is op zondag 11 december, omstreeks 05.10 uur, op de Ruishornlaan ten val gekomen en heeft daarbij letsel aan het hoofd opgelopen. Het vermoeden bestaat dat de man onder invloed van alcohol tegen een verkeersbord is aangereden. De man is overgebracht naar het LUMC.

Lisse Openlijk geweld De politie heeft op zondag 11 december, omstreeks 02.35 uur, twee jongens aangehouden na een vechtpartij op de Schoolstraat. Aan het einde van de stapavond stonden jongeren buiten na te praten bij een uitgaansgelegenheid aan de Schoolstraat. Op een gegeven moment werd de sfeer grimmig en gingen twee groepen met elkaar op de vuist. Agenten waren snel ter plaatse en hielden een 17-jarige en een 19-jarige Lissenaar aan, zij zouden een 17-jarige Lissenaar geslagen en geschopt hebben. De 17-jarige is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen geholpen. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling. Echter heeft de politie direct een aantal getuigen gehoord, waaruit blijkt dat ook het slachtoffer blaam treft. Vanwege de hectische situatie ter plaatse zal de politie nog diverse getuigen horen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Noordwijk Aangifte van mishandeling De politie heeft aangifte opgenomen van een 19-jarige vrouw uit Katwijk. De vrouw is op zaterdagavond 11 december in een uitgaansgelegenheid aan de Duinweg door een nog onbekende vrouw in het gezicht geslagen. De onbekende vrouw had eerder die avond een glas naar een vriendin van de Katwijkse gegooid, waarop de Katwijkse verhaal ging halen. Zij kreeg vervolgens een slag in het gezicht, waarna zij tegen de grond is gevallen. De verdachte is er vervolgens met een vriend vandoor gegaan. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte.

Sassenheim Aanhoudingen na vernielingen

De politie heeft zondagmiddag, 11 december, twee jongens van 13 uit Sassenheim en een jongen van 14 jaar uit Voorhout aangehouden wegens het plegen van vernielingen. Volgens een melder trapten de drie tegen schuttingen en gooiden zij ruiten in van sloopwoningen aan de H. Baderstraat. De jongens werden in de omgeving aangehouden. De jongens zullen worden aangemeld bij bureau Halt.

Noordwijk Onder invloed

De politie heeft zaterdag 10 december een 53-jarige Noordwijker aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag hem rond 03.30 uur met hoge snelheid vanaf de Van Panhuysstraat in de richting van de Weteringkade rijden. Op de Haagwinde heeft de politie hem laten stoppen. De ademanalyse wees 435 ug/l uit. Ook bleek de man nog een uitstaande boete te hebben. Deze heeft hij betaald. Ook heeft hij een boete betaald omdat de APK van zijn auto verlopen was. Hij kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Leiden Alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 9 december een alcoholcontrole gehouden. Het team controleerde op de Lammenschansweg, Fruitweg, Perzikweg, Haagweg en Gooimeerlaan. In totaal hebben 435 bestuurders de blaastest afgelegd. Vier mensen hadden meer dan de limiet van 220 ug/l gedronken. Een 62-jarige Leidenaar blies het hoogste ademalcoholgehalte, namelijk 985 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren; boven de 570 ug/l wordt altijd het rijbewijs ingevorderd.

Leiden Onder invloed

De politie heeft zaterdag 10 december kort na middernacht een 40-jarige Leidenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie liet de man ter controle stoppen op de Stevenshofdreef. Hij blies een ademalcoholgehalte van 510 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Leiden Gewapende overval op snackbar

Op zaterdag 10 december, rond 23.45 uur, vond een gewapende overval plaats op een snackbar aan de Stevensbloem. De overvaller droeg een bivakmuts en bedreigde het aanwezige personeel met een mes. Hij deed vervolgens een greep in de kassa en ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. Op het moment van de overval waren vijf mensen in de snackbar, de eigenaresse, een medewerkster en vier klanten. Twee van hen, een 17 en 18-jarige jongen uit Leiden, probeerden de overvaller tegen te houden en de zaak uit te werken. Toen de dreiging van het mes te groot werd, werden die pogingen gestaakt. De andere twee waren meisjes die snel de snackbar verlieten. In verband met het onderzoek vraagt de politie aan deze meisjes om zich te melden. Ook andere getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Leiden via 0900-8844.

Leiden Bewoonster treft in slaap gevallen inbreker aan

De 22-jarige bewoonster van een woning aan de Hooigracht kreeg zaterdag rond 03.20 uur bij thuiskomst de schrik van haar leven. In een stoel sliep een haar onbekende man. De politie constateerde dat een raam van de woning was opengebroken en er in de woning gezocht was. Kennelijk had dit zoveel inspanning van de man gevraagd dat hij even de luiken had gesloten. De politie opende de ogen weer van deze 40-jarige man uit Leiden en vond in zijn kleding enkele goederen die uit de woning kwamen. Hij werd dan ook aangehouden en ingesloten. Vandaag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Leiden Aanrijding

Op zondagavond 11 december rond 19.00 uur vond een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser op de rotonde Rijnsburgerweg / Wassenaarseweg. Een 51-jarige automobiliste uit Den Haag verleende daar geen voorrang aan een 48-jarige fietser uit Rijnsburg. De Rijnsburger brak daarbij vermoedelijk zijn sleutelbeen. Voor onderzoek werd hij overgebracht naar het LUMC.

Alphen a/d Rijn Onder invloed uit de bocht gevlogen

De politie heeft zondag 11 december een 19-jarige Alphenaar aangehouden. Deze verloor rond 03.00 uur de macht over het stuur in een bocht van De Schans. Hij reed het talud af en kwam frontaal tegen een wal tot stilstand. Hij liep geen letsel op. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse wees 380 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. hij kreeg een proces-verbaal. Omdat hij minder dan 5 jaar zijn rijbewijs heeft en dus beginnend bestuurder is, heeft de politie voor hem een onderzoek naar de rijgeschiktheid aangevraagd.

Alphen a/d Rijn Onder invloed

De politie heeft maandag 12 december een 54-jarige vrouw uit Nieuwveen aangehouden wegens rijden invloed. De politie zag haar rond 01.45 uur over de Hoorn rijden en liet haar ter controle stoppen. De ademanalyse wees 435 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. Ze kreeg een proces-verbaal.

Alphen a/d Rijn Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zondag 11 december het rijbewijs ingevorderd van een 49-jarige man uit Alphen a/d Rijn. De politie zag hem rond 02.00 uur op de Kalkovenweg rijden en liet hem ter controle op de Staalweg stoppen. De ademanalyse wees 620 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l en vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd.

Alphen a/d Rijn Onder invloed

De politie heeft zaterdag 10 december een 29-jarige Alphenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag hem rond 05.00 uur rijden op de Willem de Zwijgerlaan en liet hem

ter controle stoppen. Hij blies 440 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Hazerwoude-Rijndijk Fietsenstalling vernield

De politie heeft in de vroege nacht van zondag 11 december twee jongens van 19 jaar uit Hazerswoude-Rijndijk aangehouden op verdenking van vernieling van een fietsenstalling. De politie kreeg, omstreeks 03.00 uur, de melding dat een groep jongens een fietsenstalling aan de Da Costasingel aan het vernielen was. Aangekomen bij de fietsenstalling zag een agent vier jongens staan. Deze gingen er vandoor bij het zien van de agent. Na een achtervolging te voet wist de agent één van de jongens aan te houden. De tweede verdachte werd kort daarna aangehouden. In de bosjes bij de fietsenstalling werd een krat met een aantal volle flesjes bier aangetroffen. Een aantal lege flesjes was stukgegooid in de fietsenstalling en een aantal andere lag in de bosjes. De politie heeft na verklaringen van de verdachten later op de dag nog een 16-jarige jongen aangehouden. De politie doet nog verder onderzoek naar de vierde verdachte.

Leiderdorp Onder invloed

De politie heeft zaterdag 10 december een 38-jarige man uit Leiderdorp aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag hem rond 04.30 uur op de Persant Snoepweg rijden en heeft hem ter controle op de Engelendaal laten stoppen. Hij blies 530 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal. Omdat hij al twee keer eerder op rijden onder invloed betrapt is, vraagt de politie voor hem een onderzoek naar de rijgeschiktheid.

Alphen aan den Rijn Inbraak in woningen

Zondag 11 december werd in een woning aan de Costa Ricastraat ingebroken. Men wist binnen te komen door een raam te forceren. Uit de woning werd vervolgens een aantal DVD's, sieraden en fototoestellen weggenomen. De inbraak vond plaats tussen 16.00 en 19.30 uur. Vrijdag 9 december werd overdag of 's avonds ingebroken in een woning aan de Diamantstraat. Ook hier wist men via een raam in het huis te komen. Er werden sieraden gestolen.

Nieuwkoop Inbraak in woningen

Vrijdag 9 december werd geprobeerd in een woning aan de Gruttostraat in te breken. Het lukte de inbreker(s) niet om via het raam binnen te komen. Zondag 11 december werd ingebroken in een woning aan de Irenelaan. Door de achterdeur open te wrikken kon met het huis binnenkomen. Er werd een televisie weggenomen.

Bergambacht Verkeersongeval De hulpdiensten zijn ingeschakeld bij een verkeersongeval op de Tussenlaan waarbij twee auto's betrokken waren. Op zaterdag 11 december, omstreeks 02.55 uur, zijn de twee auto's in de bocht op de Tussenlaan met elkaar in aanrijding gekomen. Vermoedelijk heeft de 19-jarige automobiliste uit Bergambacht niet voldoende rechts gehouden waardoor zij in de bocht tegen de auto van een 36-jarige man uit Schoonhoven is opgereden. De passagier van de automobiliste, een 20-jarige man uit Bergambacht, droeg ten tijde van de botsing geen gordel en moest met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. De 19-jarige bestuurster droeg wel een gordel en had geen letsel.

Bergambacht Woninginbraak en poging

Op vrijdag 9 december, tussen 18.45 en 21.30 uur, is er ingebroken in een woning aan de Houtstraat. Men kwam de woning binnen door een raam te forceren. Uit de woning werden onder andere sieraden weggenomen. In een woning aan de Dijklaan heeft men geprobeerd binnen te komen. Men heeft hier eveneens een raam geforceerd.

Bodegraven Getuigen gezocht De politie vraagt getuigen van een verkeersongeval zich te melden. Op vrijdag 9 december, omstreeks 21.25 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Broekseweg. Een 19-jarige automobilist uit Bodegraven reed op de Broekseweg in de richting van de Zuidzijde. Ter hoogte van het kruispunt met de Kolblei kwam er een auto aanrijden, die linksaf de Broekseweg opreed eveneens in de richting van de Zuidzijde. De automobilist moest uitwijken voor deze donker gekleurde auto en reed in de berm tegen een lantaarnpaal op. De automobilist van de donker gekleurde auto is doorgereden zonder haar of zijn identiteit kenbaar te maken. De politie vraagt de bestuur(st)der van de doorgereden auto zich te melden. Ook getuigen kunnen zich melden bij de politie van Bodegraven via het algemene nummer 0900-8844.

Gouda Verkeersongeval De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een verkeersongeval op het Julianasluisterrein. Agenten hadden op zaterdag 11 december, omstreeks 03.10 uur, de melding gekregen dat er een verkeersongeval had plaatsgevonden. Ter plaatse troffen zij een personenauto tegen een lantaarnpaal aan. De bestuurder was nergens te bekennen. Na een zoektocht in de omgeving troffen agenten een gewonde, verwarde man aan op de Broekweg. De man, een 27-jarige Gouwenaar, werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De Gouwenaar verklaarde niet gereden te hebben, de bestuurder werd echter niet meer aangetroffen. De Gouwenaar is aangehouden wegens het verlaten van de plaats van het ongeval. Tevens is van hem een bloedproef afgenomen om vast te kunnen stellen of hij onder invloed van drank verkeerde. Nader onderzoek zal moeten vaststellen of de man de auto bestuurd heeft ten tijde van het ongeval.

Gouda Aanhoudingen na vechtpartij

De politie heeft in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 december twee mannen van 36 en 42 jaar uit Gouda aangehouden nadat ze met elkaar hadden gevochten. De twee, bekenden van elkaar, kregen ruzie in een woning aan de Bosranklaan. Beide mannen liepen verwondingen op. Er werd een metalen staaf in beslag genomen.

Gouderak Inbraak in woningen

De politie doet onderzoek naar twee woninginbraken die aan de Essendreef plaatsvonden. Op vrijdag 9 december werd er tussen 08.00 en 21.20 uur ingebroken waarbij geld is gestolen. Op zaterdag 10 december waren drie personen rond 19.00 uur bezig toen zij werden betrapt door een buurtbewoner. Deze hoorde geluiden en ging eens kijken. Vervolgens zag hij drie personen wegrennen. De politie constateerde dat men als was gekomen tot de garage. Na deze melding kamde de politie de buurt nog uit maar vond de drie vermoedelijke daders niet.

Lekkerkerk Onder invloed

De politie heeft zaterdag 10 december een 21-jarige man uit Krimpen a/d IJssel aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag hem rond 23.45 uur tegen de richting in op de Burgemeester Roosstraat rijden. Op de Korte Achterweg heeft de politie hem een stopteken gegeven. Hij blies 305 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Nieuwerkerk a/d IJssel Man mishandeld

Zaterdag 10 december, tussen 01.30 en 02.15 uur, is een 22-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel mishandeld door twee personen. De man liep nabij het Uilendaal toen plotseling twee jongens voorbij renden en één van hen hem in het gezicht stompten. De jongens renden hierna direct door in de richting van het Eendendaal, de hoek om en vervolgens het Zwanendaal op.

Reeuwijk Onder invloed

De politie heeft zaterdag 10 december een 23-jarige Nieuwerkerker aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie reed achter hem op de A12 en gaf hem op de afrit van Reeuwijk een stopteken omdat ze hem wilde controleren. Hij negeerde het stopteken echter en reed door. Op de Ir. L.G.H. Fortuijnrotonde is de politie voor hem gaan rijden om hem te laten stoppen. Toen de politie stopte, lukte het de Nieuwerkerker niet op tijd te stoppen. Hij reed achterop de politieauto. Hij bleek te hebben gedronken en blies 285 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Waddinxveen Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 50-jarige Waddinxvener. De politie controleerde hem rond 13.30 uur op de Juliana van Stolberglaan. Hij blies 695 ug/l. De limiet is 220 ug/l en vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --