Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

12/12/2005 - Vrijwilligersprijs 2005

Agenten Vrijwillige Politie ontvangen Vrijwilligersprijs 2005

vrijwilligersprijs 2005
vrijwilligersprijs 2005

Dit jaar is voor de achtste keer de Vrijwilligersprijs uitgekeerd. De heer P.J. de Wit, voorzitter van de Stichting Vrijwilligersprijs Voerendaal en de heer H. Bressers, wethouder Gemeente Voerendaal hebben op de Internationale Dag van de Vrijwilliger - 7 december - de vrijwilligersprijs uitgereikt.

De uitreiking heeft plaatsgevonden in het kantoor van de Rabobank Centraal Plateau Limburg aan de Spekhouwerstraat 2 te Voerendaal. Het bedrag à EUR 680 komt ten goede aan de agenten Vrijwillige Politie, afdeling Voerendaal. De 10 agenten tonen grote inzet en enthousiasme voor het politiewerk.

"Het zijn mannen die naast hun dagelijkse baan, van productiemedewerker tot docent universitair onderwijs en van buschauffeur tot bedrijfsleider, bij de politiedienst worden ingezet. Hun werkzaamheden omvatten onder andere het in goede banen leiden van het verkeer bij wielerwedstrijden, schuttersfeesten en andere grote evenementen; het begeleiden van Sinterklaas- en Carnavalsoptochten; het preventief toezicht op huizen wanneer de bewoners met vakantie zijn; alcoholcontroles; verkeerscontroles en het surveilleren in avond- en nachtelijke uren ter voorkoming van overlast. Kortom, volwaardige politiemannen waarmee de reguliere dienders graag op pad gaan en waar de politie Zuid-Limburg niet meer zonder kan.", aldus Karl Werkman, chef basiseenheid Brunssum/Nuth/Voerendaal.

De vrijwilligers waren zeer in de nopjes met de prijs en gaan samen met hun echtgenotes genieten van een goed diner.

De Stichting Vrijwilligersprijs is een initiatief dat in 1998 door Rabobank Voerendaal genomen is om de band met de gemeenschap verder te verstevigen. Rabobank Centraal Plateau Limburg onderschrijft deze gedachte, aldus Theo van hoven, algemeen directeur van de bank. Het in standhouden van vrijwilligerswerk is essentieel voor een aantrekkelijk leefklimaat in de omgeving. Als Rabobank dragen we daar graag een steentje aan bij.

Ook volgend jaar wordt de Vrijwilligersprijs uitgereikt. Indien u de vrijwilliger voor het jaar 2006 wilt voordragen, dan kan dat middels een speciaal formulier. Dit kunt u afhalen op ons kantoor aan de Spekhouwerstraat 2 te Voerendaal.