Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van maandag 12 december 2005

Koninklijke Onderscheiding
voor Harry van de Peppel uit Bunde
Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje Nassau

Op zaterdag 10 december 2005 heeft loco-burgemeester J.G.W.M. Dejong een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Harry van de Peppel (64) uit Bunde. De onderscheiding werd uitgereikt bij gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de Nederlandse Bridge Bond (NBB) in Hotel van de Valk te Maastricht. Harry van de Peppel zet zich al vele jaren in voor de Zuid- Limburgse bridgewereld en daarbuiten.

Lijst van verdiensten

* Voorzitter Stichting Bridge Evenementen Maastricht van 1980-2005: Als voorzitter van deze stichting was de decorandus een van de kartrekkers
van de organisatie van evenementen zoals het Pie Medical Parentoernooi
(SNS-Toernooi) en de Maastrichtse Elf Kroegendrive. Twee jaar geleden
droeg hij het stokje over aan de jongere generatie.
* Penningmeester Nederlandse Bridge Bond (NBB), district Zuid-Limburg
van 1984-1994 en voorzitter Nederlandse Bridge Bond (NBB), district
Zuid-Limburg van 1994-2005.

* Voorzitter kroonraad (voorzitters van alle Nederlandse districten) gedurende ±10 jaar.

* Penningmeester Oudste Beleggingsclub Maastricht sinds 2001.
* Organisator & voorzitter olympiacomité tbv de organisatie Bridge Olympiade in 200
De decorandus slaagde erin het bestuur van NBB te overtuigen dat het MECC de beste locatie was om de Bridge Olympiade 2000 te organiseren. Toen de Wereld Bridge Federatie het evenement daadwerkelijk toewees aan Nederland, werd een Olympiadecommissie in het leven geroepen, waarvan dhr Van Peppel voorzitter werd. Het evenement vergde 3 jaar van voorbereiding. Eind augustus 2000 begon het 2 weken durende bridgefestijn: 84 landen (1500 deelnemers) namen deel.

* Deelname aan organisatie van de Bridge-studenten-universade: Sinds enkele jaren is de decorandus betrokken bij de organisatie van de bridge-studenten-universade. De bridge-studenten-universade is gehouden in Antwerpen, Maastricht en Istanbul. In 2006 krijgt Rotterdam de organisatie in handen.

* Penningmeester Stichting Wigwam Vallei Nederland van begin 2000-heden:
Deze stichting organiseert sinds 1996 kampeervakanties voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige handicap. De decorandus verleent sinds het begin zijn persoonlijke steun. Eerst als vertegenwoordiger van een regionaal fonds ter ondersteuning van de oprichting, later als bestuurder.

* Lid bestuur Kanunnik Salden Stichting van 1980-heden: Deze stichting bestaat 250 jaar en heeft tot doel behoeftige Maastrichtenaren te ondersteunen. De decorandus is sinds vele jaren administrateur en spil van deze stichting.
* Organisator van het grote Maastrichtse Paren Bridge Toernooi van 1980-2000.
Ondersteuner van de denksport Olympiade in 2002 te Maastricht en opstarter van de Maastrichtse Kroegendrive (studentenuniversade).