Landstede


De Vliegende Pappas organiseren filmfestival

Afgelopen zaterdag werden 450 kinderen onthaald op een speciaal voor hen georganiseerd filmfestival in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle.

De Vliegende Pappas is een groep van acht vaders van leerlingen van Basisschool De Vlieger in Stadshagen. De groep onderneemt enkele malen per jaar iets bijzonders voor de kinderen.

In de grote bioscoopzaal van de Nieuwe Buitensociëteit werd de familiefilm The Polar Express vertoond. Van de kinderen en hun ouders werd verwacht dat ze zich als ware Hollywood-filmfestivalbezoekers uitdossen in Polar Express-stijl.

De prijswinnaars van een van te voren uitgeschreven kleurplaatwedstrijd werden in een limousine opgehaald en naar de Buitensoos gereden. Daar wachtte een grote groep fans, fotografen, reporters, filmers en medefilmsterren.

Alle kinderen werden onder groot gejuich over een rode loper de bioscoop geleid. Binnen wachtten nog meer verrassingen. Op kleine podia werden de kinderen geïnterviewd, gefilmd, gefotografeerd en de prijzen uitgereikt.

De Vliegende Pappas hadden het festival tot in de puntjes georganiseerd. Eddy heeft een PowerPoint presentatie gemaakt die ter introductie op school aan de kinderen werd getoond. Weer andere Vliegende Papas hebben sponsors geworven en flyers gemaakt, vertelt Vliegende Pappa Albert Schuurmans.

Ook is er een goede samenwerking met basisschool De Vlieger in Stadshagen. De Groepsleerkrachten hebben de beste kleurplaten van de kinderen beoordeeld.

Voor de organisatie hebben we heel wat gezellige avonden nodig gehad, grinnikt Eddy. Het Projectteam Vormgeving & Entertainment van Landstede verleende medewerking in de vorm van acteurs, reporters, filmers en fotografen.

Ook droeg dit team zorg voor de bouw van podia en decors in de Buitensoos. Een aantal studenten vormde de jury voor de kleurplaatwedstrijd.

De kinderen zagen reikhalzend uit naar het feest. De Vliegende Pappas ook. Er is niks mooiers dan kinderen zien genieten, vindt Eddy, zelf vader van twee jongens van vijf en zeven jaar.