Gemeente Langedijk


Ontwerp voor zorgwoningen bij stolp Voorburggracht 12 december 2005

Het plan om de stolp middenin Zuid-Scharwoude een nieuwe bestemming als zorgboerderij te geven past in het beleid om mensen met een zorgbehoefte decentraal te huisvesten en maatschappelijk beter te integreren. De behoefte aan dergelijke woonvoorzieningen in Langedijk is groot. Esdégé-Reigersdaal heeft veel cliënten die zich in Langedijk thuis voelen en die met hun specifieke woonbehoefte op nieuwbouw zijn aangewezen. De stolp is speciaal voor dit doel door de woningbouwvereniging aangekocht. Het erf biedt ruimte voor de nieuwbouw van 12 zorgeenheden. In het ontwerp liggen die onmiddellijk achter de stolp en staan daarmee in verbinding om de zorgverlening vanuit de stolp goed mogelijk te maken. Overigens gaat het om zelfstandige tweekamerwoningen.

De karakteristieke achttiende-eeuwse stolp zelf wordt in ere gehouden, gaat ruimte bieden aan gemeenschappelijke functies en doet dienst als personeelsverblijf.

Ook de sfeer van het achtererf en de boomgaard blijft zoveel als mogelijk behouden. Het erf zal een functie gaan vervullen in de dagbesteding van de nieuwe bewoners.

Het voorlopig ontwerp van Noordwestzes architecten wordt op dinsdagavond 20 december in de stolp aan de Voorburggracht 77 gepresenteerd aan omwonenden en andere belangstellenden. Vanaf 19.00 uur tot 21.00 kan men daar binnenlopen en met vragen bij de initiatiefnemers terecht.

Voor meer informatie naar aanleiding van dit persbericht kunt contact opnemen met

Woningbouwvereniging Langedijk, Kees Kwadijk, tel: 0226-331475 of 072-5117898

Esdégé-Reigersdaal: Margret Ruiter, tel: 072-5752429