Gemeente Voorschoten

Persberichten - Vreugdevuren bij nieuwjaar
Uitgebracht op: maandag 12 december 2005

Gemeente zoekt vrijwilligers als aanspreekpunt voor vreugdevuren

Traditie wil dat de gemeente Voorschoten op oudejaarsavond een aantal vreugdevuren (maximaal vijf) toestaat. Voorwaarde is dat bij elk vreugdevuur een buurtbewoner wordt aangewezen die als aanspreekpunt fungeert voor de omwonenden, de gemeente en de veiligheidsdiensten, zoals politie en brandweer. Voor twee van de vijf vreugdevuren is al een aanspreekpunt gevonden. Voor de drie overige locaties zoekt de gemeente nog vrijwilligers.

De vijf plaatsen in de gemeente waar een vreugdevuur is toegestaan, zijn:

* Donklaan (nog geen aanspreekpunt aanwezig).
* Burgemeester van der Haarplein (nog geen aanspreekpunt aanwezig).
* Grasveld bij de Adm. de Ruytersingel (nog geen aanspreekpunt aanwezig).

* Tahijaweg (aanspreekpunt aanwezig).

* Grasveld aan Juliana van Stolberglaan (twee aanspreekpunten aanwezig).

Taken aanspreekpunt

De taken van het aanspreekpunt bestaan uit:
1. Het toezien op de grootte van het vreugdevuur. 2. Het gereedhouden van een blusmiddel tijdens het branden om de brand binnen de perken te kunnen houden.
3. Het erop toezien dat alleen schoon hout en kerstbomen verbrand worden. Ander hout en grofvuil zijn niet toegestaan. 4. Contact opnemen met de politie indien een en ander uit de hand dreigt te lopen.

Tijdens de avond zelf komen de politie en de brandweer frequent langs om controle te houden op de gang van zaken rond het vreugdevuur. Op nieuwjaarsdag 1 januari ruimen de brandweer en het Uitvoerend Bedrijf de restanten van de brandplaatsen op.

Aanmelding

Zonder vrijwilligers kunnen de vreugdevuren bij de Donklaan, het Burgemeester van der Haarplein en grasveld aan de Admiraal de Ruytersingel niet doorgaan. De gemeente zou dat jammer vinden en vraagt daarom buurtbewoners zich aan te melden als vrijwilliger. U kunt zich tot en met 21 december opgeven bij de heer J.W. van der Klaauw (telefoon: 071-5600669 of e-mail:
jwvanderklaauw@voorschoten.nl).

Op woensdagavond 28 december aanstaande om 19.30 uur vindt er een korte informatiebijeenkomst plaats, waarbij ook toezichthouders, politie en brandweer kennis met elkaar kunnen maken.


- einde bericht -