Stadsdeel Zeeburg

"Bekijk je wijk"

Waarom "bekijk je wijk"?
We willen dat gegevens over uw wijk, straat, ja zelfs over uw huis voor u toegankelijk worden voor zover de wet en de privacy dit toelaten. En het moet uiteraard ook betaalbaar blijven. Om die toegankelijkheid éénvoudig en aantrekkelijk te maken hebben wij die gegevens gekoppeld aan de plattegrond en presenteren we een (panoramische) foto. Hoe klein ook, u krijgt, waar u ook klikt op de kaart, wel een beeld van de omgeving.
Als eerste hebben wij gegevens over welzijn, gezondheidszorg en onderwijs in beeld gebracht.

Overigens
Van heel Amsterdam zijn inmiddels dit soort panoramische foto´s gemaakt. Wij gebruiken deze foto's (maar dan groter) om in allerlei overlegsituaties meteen te kunnen zien waar we het over hebben. Dat we deze beelden ook (en in dit kleine formaat zonder extra kosten) op deze site kunnen laten zien is een kans die we niet willen laten liggen.

Wat er komen gaat
Dit is wat ons betreft nog maar het begin. Wij hebben voldoende ideeën over verdere uitbreiding. U klikt bijvoorbeeld op het thema "afval" en op uw woning en er verschijnt informatie over de dag waarop bij u het vuil wordt opgehaald of de plaats van de dichtstbijzijnde glascontainer, over waar en wanneer de chemokar komt, of het GFT gescheiden wordt opgehaald, enz enz
U klikt op het thema "wonen" en u ziet bijvoorbeeld informatie over de oppervlakte van uw huis, het bouwjaar, het voor uw woning geldende bestemmingsplan, de in uw omgeving geplande opbrekingen, de vergunningen die al dan niet zijn verleend aan bewoners en bedrijven in uw buurt enzovoort. Het is veel werk, niet alles mag en niet alles kan en zeker niet tegelijk. Het stadsdeel vindt het belangrijk als u ideeën aanlevert. Het gaat immers om wat u wilt en wat u belangrijk vindt. Daarvoor dient dit forum.

Wij willen graag weten welke gegevens u wilt kunnen zien over uw eigen woning, de directe omgeving, de straat, de buurt, de wijk en het stadsdeel.