Gemeente Bussum

Disclaimer

Regelingen voor inwoners met een minimum inkomen

De gemeente Bussum kent verschillende regelingen voor inwoners met een minimum inkomen. In december 2005 worden er weer budgetten toegekend voor deze regelingen.

Regeling 65 plus

Deze regeling biedt financiële ondersteuning voor 65 plussers met een minimum inkomen en weinig vermogen. Heeft u in 2004 gebruik gemaakt van de Regeling 65 plus? Dan krijgt u uw tegemoetkoming voor 2005 automatisch toegekend. De beschikking vindt u binnenkort in de brievenbus. De gemeente streeft naar uitbetaling aan alle klanten vóór de kerst.

Wanneer u niet eerder gebruik heeft gemaakt van deze regeling kunt u een aanvraagformulier opvragen bij de afdeling sociale zaken.

Individuele subsidieregeling / schoolkostenregeling

Deze regeling biedt ondersteuning aan alle inwoners van de gemeente Bussum met een minimum inkomen en weinig vermogen. Op grond van de Individuele subsidieregeling kunt u een budget aanvragen waarop u culturele en maatschappelijke activiteiten kunt declareren. Bijvoorbeeld theaterkaartjes, een lidmaatschap van een sportvereniging, maar ook kosten voor krant, telefoon of internet. De schoolkostenregeling biedt een extra budget voor schoolkosten voor kinderen van 12 tot 18 jaar.

Met ingang van 2006 worden deze regelingen per schooljaar uitgevoerd in plaats van per kalenderjaar. Aan iedereen die in 2005 gebruik heeft gemaakt van de Individuele subsidieregeling en/of schoolkostenregeling en nog steeds aan de voorwaarden voldoet wordt voor de periode 1 januari tot en met 30 juni 2006 automatisch een budget toegekend. De beschikking met het budget kunt u vóór de kerst in de bus verwachten. Vanaf 1 januari 2006 kunt u kosten op dit budget declareren.

Heeft u een minimum inkomen en weinig vermogen en heeft u niet eerder gebruik gemaakt van deze regeling? Dan kunt u een aanvraagformulier opvragen bij de afdeling sociale zaken.

Collectieve ziektekostenverzekeringDe gemeente Bussum biedt een collectieve ziektekostenverzekering voor alle inwoners met een inkomen tot 115% van het minimum, de AV Optimaal. Wanneer u nu al volgens de AV Optimaal verzekerd bent, dan krijgt u van Agis vanzelf een nieuw aanbod opgestuurd. Maakt u nog geen gebruik van deze verzekering en bent u geïnteresseerd? U kunt bij afdeling sociale zaken een informatiepakket opvragen. Voor meer informatie over premies en dekkingen kunt u terecht bij de medewerker van Agis, elke maandagochtend van 9.00 tot 11.00 uur in het zorgloket.