Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen 12-12-2005

13-jarige bromfietser veroorzaakt aanrijding
VALTHERMOND Een 13-jarige jongen uit Valthermond raakte zondagavond betrokken bij een aanrijding aan de Kevelingenlaan. Een 21-jarige man uit Valthermond reed op de Kevelingenlaan in de richting van de kruising met het Zuiderdiep. Plotseling zag hij iemand aankomen en probeerde nog te remmen. Hij kon de 13-jarige bromfietser die plotseling de weg overstak niet meer ontwijken. De bromfietser reed op een opgevoerde bromfiets zonder licht, blijkt niet verzekerd te zijn en heeft geen certificaat. Door de botsing raakt de auto van de 21-jarige man beschadigd aan de motorkap en bumper. De bromfiets is in beslag genomen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-207356)

Taxichauffeur pakt sleutels alcomobilist af
EMMEN De politie kreeg zondagavond een melding dat een man aan de Meerdijk onder invloed van alcohol in een auto was gestapt en weggereden. De bestuurder veroorzaakte even verderop bijna een aanrijding. Een taxichauffeur heeft de 36-jarige bestuurder uit Emmen klem gereden en de autosleutels afgepakt. De man is door de politie aangehouden. Op het bureau blies de man 675 ugl (ongeveer 1.5 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden. (BPS 05-207328)

Agenten houden alcomobilist aan
LANGELO Agenten hebben zondagavond aan de Middenweg een 44-jarige man uit Langelo aangehouden. De man zat met alcohol op achter het stuur. Op het bureau blies de man 540 ugl. (ongeveer promille 1.2). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-207336)
KLAZIENAVEEN Agenten hebben in de nacht van zondag op maandag een 30-jarige man uit Emmen op de Pollux aangehouden. De agenten waren onderweg naar een melding, maar zagen dat de bestuurder behoorlijk slingerde over de weg. De man is staande gehouden en er is gevraagd of hij wilde blazen. Op het bureau blies de man 655 ugl (ongeveer 1.5 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-207370)

Dronken bestuurder gewond bij eenzijdig ongeval WITTELTE De politie kreeg zondagavond een melding van een eenzijdig ongeval aan de Wittelterweg. De bestuurder zou nog in de auto zitten. Ter plaatse werd de bestuurder door het ambulancepersoneel behandeld. Vermoedelijk kwam de man vanuit Diever en is in de bocht rechtdoor gereden. Zijn auto heeft daarbij een boom geraakt. Omdat de hulpverleners alcohol roken, is van de bestuurder een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij te veel had gedronken. De man is met een zware hersenschudding naar het ziekenhuis in Meppel gebracht. Doordat de man naar het ziekenhuis moest, is nog niet vastgesteld hoeveel de man had gedronken. Dit zal moeten blijken uit resultaten van de bloedproef. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgenomen. (BPS 05-207369)

Jongens aangehouden op verdenking van diefstal
DWINGELOO De politie heeft zondagavond drie jongens (twee van 13 en één van 14 jaar oud) uit Dwingeloo aangehouden. De jongens worden verdacht van diefstal van auto-emblemen. De jongens moeten nog worden gehoord. (BPS 05-207347)

Inbraken in bedrijven
DE WIJK In de nacht van zondag op maandag is ingebroken bij een autobedrijf aan de Dorpsstraat. Door een deur te forceren is men binnengekomen. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 05-207380)

HOOGEVEEN In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een supermarkt aan de Wielewaal. Door de deuren te forceren wisten de daders binnen te komen.Vermoedelijk is er rookwaar weggenomen uit de supermarkt. De politie stelt een onderzoek in. (BPS 05-207386)

Politie houdt man aan op verdenking van huiselijk geweld EMMEN Agenten hebben zondagavond een 80-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 72-jarige vrouw. De man is ingesloten voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-207346)

Man aangehouden
ASSEN Bij een verkeerscontrole heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een 37-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij reed op de Rolderhoofdweg toen hij werd staande gehouden. Bij navraag bleek dat hij nog enkele boetes (o.a. voor verkeersovertredingen) had openstaan en is daarop aangehouden. Hij is ingesloten.
(BPS 05-207374)

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.