Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Barneveld - Voorthuizenaar breekt sleutelbeen na val
Publicatiedatum: 12-12-2005 11:28:37

Een achttienjarige fietser uit Voorthuizen heeft zondagmiddag vermoedelijk een gebroken sleutelbeen opgelopen nadat hij was gevallen. Het slachtoffer reed rond kwart voor één over de Stationsweg in Barneveld naast een andere fietser. Door nog onbekende oorzaak kwam de Voorthuizenaar in de berm terecht en viel. Daarbij liep hij de verwonding op. Het slachtoffer is naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Tielenaar naar ziekenhuis na botsing

Publicatiedatum: 12-12-2005 11:28:10

Een 57-jarige automobilist uit Tiel is zondagochtend naar het ziekenhuis overgebracht nadat hij in Ede bij een botsing betrokken was geraakt. De man had vermoedelijk nekletsel opgelopen. Even voor elf uur reed de Tielenaar over de Dr. Willem Dreeslaan in Ede, komende uit de richting Bennekom. Op dat moment moest hij remmen voor aam ziekenauto, die met zwaailicht en sirene de weg opreed. Een 33-jarige Wageninger, die met zijn auto achter de Tielenaar reed, kon niet meer op tijd stoppen en botste er achterop. Beide wagens liepen schade op en moesten worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - dronken Edenaar raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 12-12-2005 11:27:27

De politie heeft zondagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige Edenaar omdat hij in beschonken toestand achter het stuur zat. De man trok rond half vijf in de vroege ochtend op de Veenderweg de aandacht van surveillerende agenten onder meer door slingerend rijgedrag. Toen de agenten de man wilden controleren probeerde de Edenaar zich daaraan te onttrekken. Op de Soembalaan stopte de man alsnog. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de agenten alcohol waarop de Edenaar werd aangehouden. In het politiebureau werd een alcoholpromillage gemeten van 1,46. Voor de politie reden het rijbewijs van de man in te vorderen. Aangezien de Edenaar al voor de tweede keer binnen een maand voor hetzelfde vergrijp gepakt was is door de politie tevens een onderzoek bij het CBR gelast naar zijn rijvaardigheid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - verkeerscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 12-12-2005 11:26:57

Door het verkeershandhavingsteam van de politie zijn zondag verkeerscontroles gehouden in Ede, Wageningen en Doorwerth. Tussen 16.30 en 19.00 uur werd er gecontroleerd op de Rijksweg in Ede. Er werden 5 bekeuringen uitgedeeld: 3 voor te hard rijden; 1 voor het rijden op een opgevoerde brommer en 1 voor het rijden zonder bromfietscertificaat. Van ruim 250 bestuurders werden blaastesten afgenomen, maar niemand bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken.
Aansluitend werd er een alcoholcontrole gehouden op de Lawickse Alle in Wageningen tot omstreeks 22.15 uur. Van ruim 500 bestuurders werden blaastesten afgenomen. Dat leidde in een geval tot een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Het gemeten promillage was 0,87 (ongeveer anderhalf keer de norm).
In Doorwerth hield het VHT een alcoholcontrole op de Utrechtseweg. Dat gebeurde tussen 22.30 en 23.30 uur. Ruim 140 bestuurders moesten op straat een blaastest afleggen. Eén bestuurder bleek teveel gedronken te hebben en raakte haar rijbewijs kwijt. De automobilist, een 42-jarige vrouw uit Druten, bleek onder invloed met een alcoholpromillage van 1,34 (ruim tweeënhalf maal de norm).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---