Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Hans Heus wint in Twist

12/12/2005

Twist, 12 december 2005
Vierspanrijder Hans Heus uit het Gelderse Eerbeek heeft gisteren de tweede wedstrijd van de Euregio competitie in het Duitse Twist op zijn naam geschreven. Met zijn Geldersch Vierspan bleef hij Mark Weusthof en de Duitse vierspanrijder Christoph Sandmann voor. Nico Avezaath en Herman ter Harmsel zorgden voor een uitstekende Nederlandse vertegenwoordiging door op de respectievelijke vierde en vijfde plaats te eindigen.
Nadat Heus tijdens de eerste competitiewedstrijd in het Twentse Denekamp de tweede plaats behaalde, keerde hij gisteren met de zege op zak huiswaarts. `Ik gebruik dezelfde paarden als tijdens de marathons van het outdoor seizoen, dus het span is erg op elkaar ingespeeld,' vertelt Heus. `De wedstrijd in Twist is een hele sfeervolle wedstrijd waar heel veel publiek op af komt. Het is een vrij kleine hal, maar dat past mij wel, want ik win met name veel tijd in de technische stukken van het parcours.'
Het derde seizoen van de Euregio competitie wordt op zondag 19 februari vervolgd in het Duitse Sögel, onder de rook van Sandmann's woonplaats Lähden. De finale vindt plaats tijdens Bathmen te Paard op 28 maart 2006.