Ingezonden persbericht


Persbericht

IT-veteraan Hans Kooistra (ex-Staffware, Tibco) naar Portrait Software

Amsterdam, 12 december 2005 --- De Britse softwareontwikkelaar Portrait Software PLC heeft Hans Kooistra benoemd tot General Manager Nordic and Central Europe. Kooistra is een industrieveteraan die eerder gedurende vele jaren werkzaam is geweest bij Rank Xerox, vervolgens bij Bull (17 jaar, waarvan vele jaren op het hoofdkantoor te Parijs) en Staffware.

Zijn laatste positie was die van Vice President and Regional Director Tibco Benelux, dat Staffware medio 2004 inlijfde. In 1997 stond hij mede aan de wieg van Staffware Benelux, de eerste, en later grootste vestiging buiten het Verenigd Koninkrijk van de Britse, nu Amerikaanse BPM-leverancier.

Portrait Software PLC is een beursgenoteerde onderneming, (symbool UK.PST), die op dit moment vestigingen heeft in Engeland, de Verenigde Staten en Singapore. Aan Hans Kooistra de opdracht de activiteiten op het Europese vasteland op poten te zetten.

Portrait Software heeft een sterke positie in de markt voor Customer Interaction Management (CIM). CIM is het beheersbaar maken van klanteninformatie en het uitvoeren van processen die een onderneming een constant hoog serviceniveau garanderen bij alles wat ze doen, beloven en aanbieden aan hun klanten.

Over Portrait Software PLC
Portrait Software is een specialist op het gebied van Customer Interaction software, waarmee organisaties hun relaties hechter aan zich kunnen binden. Het topproduct Portrait Foundation ondersteunt de ingewikkeldste processen op het gebied van klantinteractie en klantvragen.

De meer dan 150 klanten zijn wereldwijd toonaangevende organisaties die in hun marktsector de veeleisendste en intensiefste klantcontacten onderhouden. Het zijn financiële dienstverleners, overheden, contactcenters en de softwareleveranciers die in deze marktsegmenten actief zijn.

Tot de klanten in de Britse thuismarkt behoren banken, hypotheekverstrekkers en het grootste politiekorps van Europa. Op het Europese vasteland heeft Portrait Software klanten bij grote financiële dienstverleners. In de Benelux is de software voor call centers 'EDGE' veelgebruikt en in Nederland behoren onder meer KPN en het contactcentrum SNT tot de gebruikers. Ook in de Verenigde Staten en Azië telt Portrait Software grote klanten. Meer informatie is te vinden op www.portraitsoftware.com

Een portretfoto van Hans Kooistra zenden wij u op verzoek toe.

Persinformatie bij:

Portrait Software PLC
Hans Kooistra
Avegaar 16
1141 JG Monnickendam
t. +31 (0)299 653 633
m. +31 (0)655 75 41 06
e. hans.kooistra@portraitsoftware.com

Portrait Software PLC
The Smith Centre
The Fairmile
Henley-on-Thames
Oxfordshire
RG9 6AB
Verenigd Koninkrijk
t. +44 (0)1491 416 600

Lubbers & De Jong PR
Bert Lubbers
Keizersgracht 219
1016 DV Amsterdam
t. (020) 421 05 65
e. bert@l-dj.nl

---