Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

12 december 2005

Onderwerp: bezoek spreekuurlokatie alleen op afspraak

De politie Brummen gaat de spreekuurlokatie aan de Pothof praktischer gebruiken. Kon men er nu nog tijdens drie inloopochtenden terecht, per 1 januari 2006 wordt de ruimte alleen nog gebruikt voor het opnemen van aangiften waarvoor men vooraf een afspraak moet maken. Voordeel voor de politie is dat de tijd efficiënt benut wordt en voordeel voor de burger is dat er geen wachttijden meer zijn.

Om een afspraak te maken kunnen inwoners in de hele regio, dus ook in Brummen het politietelefoonnummer 0900 - 8844 bellen.

Wil men een persoonlijk gesprek met de wijkagent, dan wordt die ruimte daar ook voor gebruikt.

Naast een aangifte op een politiebureau kan men voor een groot aantal feiten via www.politie.nl op internet aangifte doen. Het gaat dan bijvoorbeeld om zaken als diefstal van een fiets, het vernielen van een autospiegel of een inbraak in een auto.

Voor ernstige feiten als een inbraak, een overval of ernstige mishandeling dient u direct 112 te bellen. Om hierbij nog even een misverstand weg te werken: de gealarmeerde politie komt bij u uit de buurt en niet uit Apeldoorn, daar zit alleen de politiemeldkamer die de inzet van alle politievoertuigen coördineert.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --