Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 12 december

* VERDACHTE DODELIJKE STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN

KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 27-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is zondagavond rond half zes in een woning aan de Van Meekerenstraat overleden nadat hij was neergestoken door een 23-jarige Rotterdammer. De twee mannen kregen ruzie waarna de verdachte het slachtoffer neerstak. Kort hierop waarschuwde de verdachte vervolgens de politie, die na aankomst de man aanhield. Door de Technische Recherche werd een nader sporenonderzoek ingesteld.


* TWEE JEUGDIGE STRAATROVERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Twee Rotterdamse jongens van 12 en 14 jaar zijn zondagmorgen rond kwart voor acht op de Industrieweg aangehouden nadat ze kort ervoor een 34-jarige vrouw van haar telefoon hadden beroofd.
Het Rotterdamse slachtoffer had de jongens de weg gevraagd, waarop het tweetal met haar meeliep. Onderweg beroofden ze de vrouw van haar tas en vernielden twee kettingen van het slachtoffer. Aan de hand van het opgegeven signalement kon politiepersoneel de jongens aanhouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor.


* MAN RAAKT GEWOND NA STEEKTPARTIJ; POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN

PENDRECHT - Een 49-jarige Rotterdammer is zondagavond gewond geraakt na een steekpartij in zijn woning aan de Melissantstraat. Rond half acht kreeg het slachtoffer onenigheid met zijn 28-jarige vriendin. De ruzie werd beslecht met een steekpartij waarbij de Rotterdammer gewond raakte. Hij is door ambulancepersoneel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De 28-jarige vrouw is ter plaatse door politiepersoneel aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader verhoor is ingesloten.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN NA STEEKPARTIJ

ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam-Centrum heeft zondagochtend een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden na een steekpartij in een café aan de Mauritsweg. De man wordt ervan verdacht een 21-jarige vrouw uit Rotterdam te hebben verwond met een kapotgeslagen bierflesje. Zij liep een snijwond op in haar hals. Door ambulancepersoneel werd zij overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Door politiemensen werd een onderzoek ingesteld, wat resulteerde in de aanhouding van de 25-jarige man op de West-Kruiskade. Hij is in verzekering gesteld. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.