Politie Zuid-Holland-Zuid

12/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

12-12-2005 - Persberichten District I

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft zondagmiddag 11 december een 44-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning aan de Isaac da Costastraat. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hij zou gezinsleden meerdere keren hebben bedreigd en mishandeld. Er is aangifte gedaan. De politie heeft de man ingesloten.

TEVEEL GEDRONKEN, GEEN RIJBEWIJS
DORDRECHT Op de Jacob Marisstraat is in de vroege morgen van maandag 12 december een 25-jarige man uit Schiedam aangehouden. De politie voerde een alcoholcontrole uit. De man blies een Alert (450 ugl). Daarnaast bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs. Ook was het niet de eerste keer dat hij met teveel drank op werd aangehouden als bestuurder van een auto zonder rijbewijs. De man zal zich opnieuw moeten verantwoorden voor de rechter.

NIET BETAALD
DORDRECHT De politie heeft op maandagmorgen 12 december een 46-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning aan de J.J.A. Goeverneurstraat. De man stond bij de politie gesignaleerd. Hij had nog boetes openstaan met een totaal bedrag van zon 840 euro. De verdachte werd ingesloten. De man moet betalen of 12 dagen gevangenisstraf uitzitten.

INBRAAK IN SCHOOL
DORDRECHT In een school aan de Romboutslaan is in de nacht van maandag 12 december ingebroken. Voor zover nu bekend werden 7 computers weggenomen. Men kwam binnen door een geforceerd raam. De school doet aangifte. De technische recherche stelt een onderzoek in.

BRAND
DORDRECHT In de nacht van maandag 12 december is omstreeks 01.30 uur een uitslaande brand geweest in een pand aan de Reeweg-Oost. Het betrof een vrijstaande woning welke leegstond in verband met verbouwingen. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brand is ontstaan in een aanbouw van de woning. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Het vermoeden is er niet dat de brand is aangestoken. Door de brand is de aanbouw zwaar beschadigd. Het woonhuis heeft roet en waterschade opgelopen. De technische recherche zal de oorzaak van de brand onderzoeken.

NIET MEEWERKEND
DORDRECHT In de Van den Kloosterstraat zijn zondagavond 11 december twee mannen aangehouden door de politie. Het gaat om een 38-jarige man uit Zwijndrecht en een 47-jarige man uit Dordrecht. De politie controleerde een voertuig en liet de 38-jarige bestuurder blazen omdat de man naar alcohol rook. De man wilde niet meewerken en werd aangehouden als verdachte. Een 47-jarige vriend van de verdachte voegde zich bij de politie en wilde de aanhouding van de 38-jarige voorkomen. De man probeerde de agenten aan de kant te duwen. Hij werd door de politie diverse malen aangesproken en gevorderd om weg te gaan maar hij deed dit niet. Daarop werd ook hij aangehouden. De 47-jarige was tevens onder invloed van alcohol. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Er wordt tegen beiden proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHT VAN MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft op maandagmorgen 12 december een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden op het politiebureau aan de Nassauweg. De jongeman meldde zich daar naar aanleiding van een incident op 5 december j.l. Toen werd een 18-jarige jongen uit Dordrecht mishandeld op de Oranjelaan. Hij werd geschopt en geslagen. Dit gebeurde door een 20-jarige man uit Dordrecht en de 21-jarige aangehouden dordtenaar. De 20-jarige werd op zaterdagmorgen 10 december j.l. aangehouden en ingesloten op het politiebureau aan de Nassauweg. De 21-jarige die op maandagmorgen werd aangehouden, had ook een aandeel in de vechtpartij. Hij is eveneens ingesloten. De 18-jarige raakte bij de mishandeling gewond. Hij had diverse wonden aan hoofd, borst en knieën. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.