Ingezonden persbericht


Persbericht

Bilbao, 12 december

Nederlandse papier- en kartonsector wint Europese prijs voor bestrijding geluidshinder

Tijdens de slotmanifestatie in het kader van de jaarlijkse 'Europese Week voor veiligheid en gezondheid op het werk' in Bilbao heeft de Nederlandse papier- en kartonsector de 'Good Practice Award' gewonnen. De sector kreeg deze prijs voor de zelf ontwikkelde GeluidReductieFactor (GRF). Dit is een rekenformule die het mogelijk maakt om kosten en baten van lawaaibestrijdende maatregelen tegen elkaar af te wegen en zo de meest kosten-effectieve maatregelen te selecteren. Door toepassing van de GRF in de papiersector is het aantal medewerkers dat blootstaat aan schadelijk geluid (geluidsniveau boven 85 dB(A)) met 30 tot 50% gereduceerd.

De directeur van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk, Hans-Horst Konkolewsky, stelt: "Met de nieuwe Europese richtlijn inzake lawaai die begin volgend jaar omgezet moet zijn, wordt het de hoogste tijd voor afdoende maatregelen om het lawaai te stoppen. Wij hopen dat de awards voor goede praktijken, aan de hand van voorbeelden laten zien dat lawaai op het werk effectief ingeperkt kan worden."

Namens het Verbond Papier en Karton (belangenbehartiger voor de papier- en kartonsector) nam Frits Buddenberg (inhoudelijk coördinator) de prijs in ontvangst: "De ambitie van de papier- en kartonsector is dat alle medewerkers in onze sector werken in een gezonde en veilige omgeving. Geluid is een van de vele onderwerpen waar we actief aan werken. Met de GRF hebben we in een tijdsbestek van 2 jaar goede resultaten geboekt."

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dennis Deelen via d.deelen@vnp-online.nl of op 020 - 654 30 69. Of kijk op www.verbondpk.nl of op http://osha.eu.int/OSHA