1e persbericht van maandag 12 december 2005

Eindhoven 12-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Rijden onder invloed

Op het Wouter Hollemanplein is zondag rond 16.00 uur een 62-jarige Rotterdammer aangehouden. De politie kreeg een melding dat hij in zijn auto zat en onder invloed van drank zou zijn. Toen de politie daar aan kwam bleek inderdaad dat de man had gedronken. Hij had een alcoholpromillage van 2.40. Zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt

Eindhoven: Huiselijk geweld

Een 41-jarige Eindhovenaar zou zondag rond 17.15 uur in een woning in Woensel Zuid zijn ex-vrouw met de dood hebben bedreigd. De man wilde contact met zijn dochter die in de woning woont maar zij wilde geen contact met haar vader. Toen haar moeder in de woning kwam en haar ex-man verzocht om weg te gaan werd de man agressief en uitte doodsbedreigingen tegen haar. De man stapte in zijn auto en reed weg, hij kon even later in de Willem van Kesselstraat worden aangehouden. De man is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Beroving

Op het Hof van Eden is zondag rond 18.45 uur een vrouw beroofd van haar GSM. De vrouw zat in haar auto op een parkeerplaats toen plotseling haar deur werd open getrokken. Een man kwam half in haar auto en pakte haar hand vast, hij riep in het Engels dat ze haar GSM af moest geven. De man kneep hard in haar arm en begon op haar arm te slaan. Uiteindelijk kreeg hij de GSM te pakken. De man is rond de 35 jaar, ongeveer 1.75m lang, heeft een normaal postuur en zwart krullend haar.

Eindhoven: Politie houdt verdachten van auto-inbraak aan

De politie heeft zondagavond rond 23.30 uur drie Eindhovenaren aangehouden op de Fruinlaan. Ze zouden kort daarvoor hebben ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Vaalserbergweg. Daaruit werd een navigatiesysteem weggehaald. Een getuige had de inbraak gezien en de politie gewaarschuwd. Ook had hij een signalement doorgegeven van de verdachten en van de auto waarin ze waren weggereden. Surveillerende agenten zagen de wagen even later op de Fruinlaan rijden. De drie inzittenden (20, 23 en 24 jaar oud) werden aangehouden. In de auto lag een navigatiesysteem. Ook vonden de agenten een hoeveelheid inbrekersgereedschap, een honkbalknuppel en een neppistool in het voertuig. De mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man met hakbijl door politie opgepakt

Een 18-jarige Eindhovenaar is maandagochtend rond 3.45 uur door de politie aangehouden op de Pastoor Petersstraat. Toen surveillerende agenten hem daar op een bromscooter zagen rijden, wilden ze hem controleren. Uit de bagageruimte van de scooter stak een stok, wat uiteindelijk een hakbijl bleek te zijn. Ook lagen er inbrekersgereedschappen in de bergruimte. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Inbraak in woning

Bij een inbraak in een woning aan de Vossenstraat zijn een fotocamera, een filmcamera en twee mobiele telefoons weggehaald. Dat gebeurde zondag tussen 12.00 en 15.30 uur. Een raam van de keuken is opengebroken.

Helmond: Mishandeling

In een woning in Helmond Oost is zondag rond 22.00 uur een 35-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn ex-vrouw te hebben mishandeld. De vrouw wilde hun kind ophalen dat verbleef bij haar schoonouders in een woning in Helmond Centrum. Toen zij daar aankwam was haar ex-man ook aanwezig en deze hield haar tegen. De vrouw kwam ten val. Ze werd door haar ex-man geschopt en er werden bedreigingen geuit. De man is later door de politie aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Asten: Politie pakt verdachte van poging doodslag op

In zijn woning in Asten heeft de politie maandagochtend rond 6.30 uur een 23-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij op zaterdagochtend 12 november rond 7.00 uur op de Hemelberg met zijn auto is ingereden op een 22-jarige man uit Asten. Die kon op het laatste moment wegspringen waardoor hij niet werd geraakt. De verdachte is na onderzoek door de politie aangehouden en ingesloten. Beide mannen kennen elkaar. De aanleiding voor het incident zou in de relationele sfeer liggen.

Budel: Auto weg na woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Fazantlaan zijn een LCD-TV, een videocamera, sleutels en twee portemonnees met onder meer (bank)pasjes weggehaald. Dat gebeurde maandagochtend tussen 0.30 en 6.15 uur. Het slot van de achterdeur is opengebroken. Met de weggenomen sleutels werd een auto meegenomen die bij de woning stond geparkeerd. Het gaat om een zwarte Volkswagen Touareg (52-LS-DS).

Deurne: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

De politie heeft zondag om 22.00 uur het rijbewijs ingenomen van een 40-jarige man uit Weert. De man was betrokken bij een aanrijding op de kruising Liesselseweg / Dr. Huub van Doorneweg. Hij botste achter op een auto die stopte voor een verkeerslicht. De politie stelde bij hem een alcoholpromillage van 1,75 vast. Er is ook proces-verbaal opgemaakt.

Reusel: Schennispleger

Op de Wilhelminalaan is maandag rond 2.30 uur een 39-jarige Reuselnaar aangehouden.

De man wordt verdacht van schennispleging. Hij zou kort voor zijn aanhouding op de Wilhelminalaan zichzelf hebben staan bevredigen en zijn geslachtsdeel aan enkele meisjes hebben laten zien. Tijdens het transport naar het hoofdburo was de man zeer agressief en schold agenten uit. De man is ingesloten voor verder verhoor.

Veldhoven: Verwarmingsketel gestolen

Uit een leegstaande woning aan het Blauwven is het afgelopen weekeinde een verwarmingsketel weggehaald. Een ruit aan de achterkant van de woning werd vernield.

Bakel: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole zondag tussen 11.40 en 13.40 uur op de Oldert zijn 511 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 49 te hard. De hoogst gemeten snelheid was116 km/u. Toegestaan is 80 km/u.

Casteren: Rijbewijs ingevorderd

Zondagmiddag rond 18.05 uur is het rijbewijs van een 47-jarige man uit Casteren ingevorderd. De politie trof in een bocht op de Kranenberg een auto half in de berm en in een heg aan. De man uit Casteren was de bestuurder. Bij controle blies hij een promillage van 1,4. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

De Rips: 66 bekeuringen bij snelheidscontrole

Zondagmiddag tussen 14.45 en 16.30 uur zijn bij een snelheidscontrole op de Stippelberg 66 bekeuringen uitgeschreven. Er werden 551 voertuigen gecontroleerd. Op de Stippelberg mag 80 km/u gereden worden. De hoogst gemeten snelheid was 149 km/u.

Valkenswaard: Inbraak bij bedrijf

Tussen zondag 10.15 en 20.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Dragonder. Het slot van een hek werd geforceerd en een deur werd opengebroken. Een onbekend geldbedrag werd weggenomen.