Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Hooglanderveen, 12 december 2005

Nummer: 40

Vathorst Perspectief nummer 10 verschenen

AMERSFOORT - Afscheid nemen en opnieuw beginnen. Dat is het thema van het nieuwe nummer van het Vathorst Perspectief. In dit magazine dat door Ontwikkelingsbedrijf Vathorst uitgegeven wordt, ditmaal een aantal verhalen over verplaatsen, verhuizen en welkom heten. Geen vreemd geluid natuurlijk voor een nieuwbouwwijk, maar sommige verhuizingen en verplaatsingen verdienen wat extra aandacht.

De meest spectaculaire verplaatsing en uniek voor Amersfoort was die van de woning van het echtpaar Margriet en Theo van Wee aan de Hoog en Wellerlaan. Hun huis moest 38 meter opschuiven voor de komst van de randboulevard. Een geweldige operatie die niet alleen veel mensen, maar ook veel media op de been bracht. Verhuizingen en verplaatsingen betekenen niet alleen afscheid, maar ook nieuwe ontmoetingen. Daarom een gesprek met een van de bestuursleden van de kersverse bewonersvereniging van grachtenstad De Laak en een interview met de Welkomstgroep Hooglanderveen/Vathorst. Hoezeer de Hooglanderveners zich ook hebben verzet tegen de komst van Vathorst, toen de eerste Vathorsters neerstreken, waren de Hooglanderveners een van de eersten die klaarstonden om hen welkom te heten. Een initiatief dat in Vathorst zeer gewaardeerd wordt. Maar verhuizingen roepen ook emoties op. Daarover weten Arie en Heintje Ham goed mee te praten. Hoe vergaat het hen nadat ze hun huisje aan de Scheidingsweg moesten verlaten en zien afbreken? In het Vathorst Perspectief vertellen ze hun verhaal. Verder in dit nummer onder meer een artikel over de beide scholen voor voortgezet onderwijs die Vathorst anno 2005 telt: het Wellantcollege en het Vathorst College, een interview met stedenbouwkundige Ashok Bhalotra over het plandeel De Bron, een verhaal over de tweede fase van grachtenstad De Laak die op stapel gaat en de komst van IKEA naar het Bedrijvenpark Vathorst.

Vathorst Perspectief nummer 10 is gratis verkrijgbaar in het i-centrum Vathorst aan de Duisterweg 6a en in de informatiewinkel van de gemeente Amersfoort in De Observant aan het Stadhuisplein 7.