Gemeente Ede

Nummer 263 / Ede, 12 december 2005

Waardering burgemeester voor acties brandweer

Burgemeester R.C. Robbertsen van Ede heeft zijn waardering uitgesproken voor de publieksvriendelijke actie van de Edese brandweer. Het korps voerde vorige week donderdag actie op het Raadhuisplein, precies voor de ingang van het Edese gemeentehuis. De dienstverlening aan burgers ging gewoon door.

Robbertsen had oog voor de zorgen van de brandweerlieden over hun arbeidsvoorwaarden. Vooral de afschaffing van het functioneel leeftijdsontslag stuitte op weerstand. Robbertsen: "Ik kon begrijpen dat de brandweerlieden actie wilde voeren. Ik heb veel waardering waarop de actie is gehouden. Deze had geen consequenties voor het publiek. Alle dienstverlening ging gewoon door. De uitruk bij een brandmelding was gewaarborgd, zoals die 24 uur per dag is gewaarborgd. Inmiddels is er een akkoord bereikt over de cao, zodat nieuwe brandweeracties zijn uitgesloten.

Brandweer
De Edese brandweer maakt onderdeel uit van Hulpverlening Gelderland Midden. Dit is sinds 1 januari 2002 een complete hulpverleningsorganisatie voor brandweer en volksgezondheid (Ambulancehulpverlening en Gemeentelijke GezondheidsDienst) voor de veiligheidsregio Gelderland Midden.
Hulpverlening Gelderland Midden werkt in opdracht van de gemeenten Arnhem, Barneveld, Lingewaard, Doesburg, Duiven, Ede, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Rijnwaarden, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar. In dit gebied wonen ongeveer 650.000 inwoners.

---