Gemeente Ede

nummer 264 / Ede, 12 december 2005

Kruiswerk heeft een gezicht gekregen
Werkbezoek burgemeester aan Kruiswerk West-Veluwe

"Het Kruiswerk heeft voor mij een gezicht gekregen". Dat is de reactie van burgemeester R.C. Robbertsen van Ede na een werkbezoek aan het Kruiswerk West-Veluwe in Ede. Robbertsen ging vrijdagavond 9 december op pad met de wijkverpleging.

De burgemeester bezocht met wijkverplegers vier mensen die verpleging en verzorging van het Kruiswerk nodig hebben. Hij heeft daarbij een zeer goed beeld gekregen van de werkzaamheden van de verpleging en verzorging van het Kruiswerk en hoe belangrijk dit voor veel die afhankelijk zijn van deze hulp.
Robbertsen is van mening dat professionele verpleging en verzorging aan huis goed toegankelijk moet blijven via de Wet Voorzieningen Gehandicapten, voor iedereen die dat nodig heeft. "De wijkverpleging doet ontzettende goed werk, waar veel mensen echt baat bij hebben. Als buitenstaander krijg je weinig mee van dit werk. Ik heb nu gezien wat de mensen van het Kruiswerk kunnen betekenen. Ik heb daar veel respect voor."

Kruiswerk West-Veluwe
Kruiswerk West-Veluwe biedt aan de 242.000 inwoners van de gemeenten Ede, Barneveld, Nijkerk, Renswoude, Scherpenzeel en Wageningen een breed pakket van diensten en zorg. Het gaat bijvoorbeeld om verpleging en verzorging bij mensen thuis, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg. Sinds juli 2005 is Stichting Welzijn Ouderen Ede onderdeel van Kruiswerk West-Veluwe.

---