Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB door Gartner als 'challenger' aangeduid in Magic Quadrant for Information Access Technology 2005

Evaluatie gebaseerd op volledigheid van visie en de mogelijkheid deze uit te voeren

Amsterdam, 12 december 2005 - - ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van content management- en compliance oplossingen voor papierintensieve organisaties, is door Gartner - een toonaangevende firma voor technologisch onderzoek en advies - in het 'Challenger'-kwadrant geplaatst in haar Magic Quadrant for Information Access Technology, 2005. Dit Magic Quadrant rapport draait om leveranciers die zich specialiseren in zoek-gerelateerde functies en benadrukt dat er extra functionaliteit nodig is om de gezochte informatie te vinden en deze beschikbaar te maken in een vorm die bijdraagt aan de zakelijke doelen van de onderneming.

Information Access Technology omvat onder andere wat Gartner voorheen 'enterprise search technology' noemde. De meeste leveranciers die op deze markt opereren bieden meer dan alleen zoekmogelijkheden. Ze bieden een reeks technologieën waaronder zoeken, content-classificatie, categorisatie en clustering, extractie van feiten en entiteiten, taxonomie-creatie en -beheer, presentatie van informatie voor analyse en inzicht en tenslotte desktop zoekmogelijkheden waarmee de gebruiker kan bepalen in welke directories hij wil zoeken naar documenten, data, e-mail en intelligence.

ZyLAB's ZyIMAGE biedt organisaties geavanceerde technologie voor het opslaan, doorzoeken en vinden van miljoenen pagina's met gegevens, op papier, in e-mail en bijlagen en elk ander elektronisch bestandstype. ZyLAB breidt deze basis uit via een reeks bedrijfsoplossingen die bestaat uit innovatieve, veilige en scherp geprijsde software voor het archiveren van e-mail en elektronische bestanden en hulpmiddelen voor workflow, case management, contractbeheer, document management en records management. Door de open technologie en modulaire opbouw kan ZyLAB oplossingen configureren die aansluiten op de eisen en het budget van elke klant.

"Deze classificering door Gartner onderstreept wederom het enorme momentum dat ZyLAB de afgelopen 24 maanden heeft opgebouwd", aldus, Dr. Johannes Scholtes, algemeen directeur van ZyLAB. "Onze focus op innovatie en het uitvoeren van onze product roadmap wordt ondersteund door de aanzienlijke groei die ons klantenbestand elk kwartaal laat zien. We bieden echt revolutionaire oplossingen voor Information Access die onze marktpositie valideren en versterken."

Over het Magic Quadrant
Het Magic Quadrant is een copyright van Gartner, Inc. van 14 oktober 2005 en is met toestemming hergebruikt. Het Magic Quadrant is een grafische representatie van een markt op een bepaald tijdstip en voor een bepaalde periode. Het is een analyse van Gartner die laat zien hoe bepaalde leveranciers presteren vergeleken met de door Gartner gedefinieerde criteria voor die markt. Gartner doet geen aanbevelingen voor leveranciers, producten of diensten die zijn opgenomen in het Magic Quadrant, en adviseert evenmin om slechts die leveranciers te selecteren die zijn opgenomen in het Leaders kwadrant. Het Magic Quadrant is bedoeld als een research hulpmiddel, en niet als een specifieke leidraad voor actie. Gartner wijst elke aanspraak op garanties, direct of indirect, met betrekking tot deze research af, inclusief alle garanties, verkoopbaarheid, of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over ZyLAB
ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. Twintig jaar geleden ontwikkelde ZyLAB het product ZyINDEX, dat al snel de meest gebruikte oplossing werd voor het doorzoeken van grote hoeveelheden elektronische files in PC-omgevingen. In 1991 kwam ZyLAB's belangrijkste product ZyIMAGE op de markt, de beste zoekmachine voor grote collecties gedigitaliseerde papieren en elektronische bestanden. De evolutie van ZyLAB gaat door met ZyIMAGE 5.0, dat een volledig open-source XML framework bevat en geschikt is voor papier, elektronische bestanden, e-mail en bijna alle vormen van multimedia. ZyIMAGE 5.0 vormt de kern van ZyLAB's complete oplossingen voor het archiveren, doorzoeken, vinden, ordenen, delen en reproduceren van documenten, die onder andere worden toegepast bij juridische-, financiële- en overheidsinstellingen. ZyLAB heeft wereldwijd installaties op meer dan 7.000 locaties met ruim 300.000 gebruikers. Vanuit haar kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië kan ZyLAB haar klanten ter plekke een snelle dienstverlening bieden. Meer informatie kan worden gevonden op: www.zylab.com


---

Voor redactionele informatie: (ref.: PB1505)
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034, fax: 055-3602661, e-mail: marald@influx-pr.com , website: www.influx-pr.com