Ingezonden persbericht


Tiscali biedt klanten als eerste recovery-oplossing van Phoenix Technologies

Recover Pro-software voor vijf miljoen Tiscali-klanten

Zaltbommel, 12 december 2005 - Phoenix Technologies, toonaangevende ontwikkelaar van firmware voor pc's en andere digitale apparatuur, heeft een samenwerkingsverband gesloten met Tiscali, een van de grootste onafhankelijke internetbedrijven van Europa. Tiscali is de eerste Internet Service Provider (ISP) ter wereld, die zijn klanten Phoenix Recover Pro aanbiedt. Gebruikers kunnen met deze recovery-oplossing hun systemen snel herstellen en hun productiviteit vergroten. Tegelijkertijd vermindert Tiscali de belasting van het callcenter en de daarmee gepaard gaande kosten.

"Consumenten worden steeds afhankelijker van hun computer voor fotobewerking, muziek downloaden en surfen op het internet. Dit heeft tot gevolg dat de risico's van virusaanvallen en het verlies van persoonlijke data toenemen. Een efficiënte, eenvoudig te gebruiken backup- en restore-oplossing die zelfs werkt als Windows dat niet doet, beschermt internetgebruikers tegen bedreigingen", zegt Mario Mariani, Vice-President Media & VAS van Tiscali.

Phoenix Recover Pro is een efficiënte recovery-oplossing die direct toegankelijk is, ook als Windows niet beschikbaar is. Tiscali biedt Recover Pro voor een klein bedrag per maand als extra service aan zijn klanten in Nederland, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Hiermee onderscheidt het bedrijf zich in de sterk concurrerende ISP-markt. Tiscali biedt zijn klanten met Recover Pro een concrete toegevoegde waarde, terwijl operationele kosten worden teruggedrongen.

"Tiscali is een perfect voorbeeld van een pionier die het belang van de digitale veranderingen in de consumentenmarkt feilloos inziet", zegt Kees Mulder, Vice-President Sales van Phoenix Technologies EMEA. "Onze samenwerking met Tiscali om recovery-technologie als aanvullende dienst aan klanten te leveren, laat zien dat het bedrijf begrijpt hoe belangrijk data voor klanten is."

Tiscali
Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773) is een van de grootste onafhankelijke internetcommunicatiebedrijven van Europa. Met een van de meest uitgebreide IP-netwerken ter wereld biedt Tiscali breedband- en inbelinternettoegang voor consumenten en zakelijk gebruik, en innovatieve communicatiediensten, zoals telefonie en content. Op 30 september 2005 had Tiscali 4,8 miljoen actieve gebruikers in Italië, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië, van wie 1,48 miljoen met een ADSL-abonnement. Van hen zitten 280.000 gebruikers op het eigen netwerk van Tiscali. De corporate website van Tiscali is www.tiscali.com. De Nederlandse website van Tiscali is www.tiscali.nl.

Phoenix Technologies
Phoenix Technologies produceert Core System Software, tools en applicaties waarmee gebruikers veilig gebruik kunnen maken van hun digitale apparatuur in combinatie met internet. De Core System Software van Phoenix geldt als standaard voor toonaangevende Original Equipment Manufacturers (OEM's) wereldwijd en hun partners. Phoenix-oplossingen vormen de basis voor de beveiliging en het herstel van de meest gebruikte systemen. De oplossingen zijn geïnstalleerd in het hart van het apparaat, waar ze beschermd zijn tegen virussen, gebruikersfouten, hackers en andere bedreigingen. Phoenix is gevestigd in Silicon Valley in de V.S. en heeft kantoren in de belangrijkste zaken- en technologische centra over de gehele wereld.

Ingezonden persbericht