Gemeente Harderwijk


Prijsuitreiking Harderwijker Vrijwilliger van het jaar 2005

Uitreiking vrijwilligersprijs 2005 Op 9 december heeft burgemeester Berends de winnaar van de titel Harderwijker Vrijwilliger van het jaar 2005 bekend gemaakt.
In de raadzaal van het stadhuis kreeg mevrouw Juliette Archaradze als eerste deze titel van burgemeester Berends en ontving daarbij een sculptuur van een dolfijn in brons en een dinercheque. Mevrouw Archaradze is indertijd als vluchtelinge uit Georgië naar Nederland gekomen. Zij werkt al tien jaar als vrijwilliger bij dagcentrum De Tinne van Stichting Welzijn Ouderen. Op deze manier wil zij zich dienstbaar maken voor de gemeenschap en iets terugdoen voor het land dat haar zo gastvrij heeft ontvangen. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst waren bewoners van de verzorgingshuizen Randmeer en Weideheem en tientallen vrijwilligers aanwezig.

Bewoners van de verzorgingshuizen Randmeer en Weideheem waren bij deze feestelijke gelegenheid uitgenodigd door het college van B&W. Het gemeentebestuur van Harderwijk had hiertoe besloten in het kader van Make a Difference Day (MADD), de landelijke vrijwilligersdagen op 9 en 10 december.
Een aantal vrijwilligers van gemeente Harderwijk hadden 's ochtends 20 bewoners van verzorgingshuis Randmeer en 20 bewoners van verzorgingshuis Weideheem opgehaald. Zij werden in het stadhuis ontvangen in de raadzaal en kregen een korte rondleiding door het stadhuis. Daarna woonden zij de prijsuitreiking bij van de Harderwijker Vrijwilliger van het jaar 2005.

Een jury bestaande uit wethouder Eijsenga, de heer Spijker van de Rabobank, mevrouw Plette van ziekenhuis St Jansdal, de heer Spierenburg van afdeling Sportzaken en de heer Hijnberg van de Catharinakapel hadden vijf genomineerden gekozen voor de titel: Harderwijker Vrijwilliger van het jaar 2005. Hiervoor waren 27 kandidaten voorgedragen. De jury kreeg als opdracht te zoeken naar een vrijwilliger die representatief is voor het vrijwilligerswerk in Harderwijk. Zij had vertegenwoordigers uit verschillende werkgebieden genomineerd zoals zorg, cultuur en sport. Daarbij heeft de jury gezocht naar vrijwilligers bij wie het vrijwilligerswerk veel invloed heeft op het leven van anderen en op het eigen leven.