PERSBERICHT - 2005-12-12

Brussel, stad in de mode, en de mooiste dorpjes in Wallonië en Ardennen

Nieuwe jaarthema's voor Wallonië en Brussel

Twee nieuwe jaarthema's moeten in Wallonië en Brussel het toerisme naar deze streken stimuleren. In Wallonië en de Ardennen vormen de mooie dorpjes en hun heerlijke streekproducten het thema. Brussel kiest in 2006 voor de leukste wijken. Die zijn niet alleen in de mode met hun vele trendy, chique of betaalbare modewinkels maar ook met hun cafés, restaurants en terrasjes.

De mooie dorpjes en hun streekproducten in de Ardennen en Wallonië zijn al jaren belangrijke pijlers onder het toeristische aanbod. Waar je ook bent in Franstalig België, er is altijd wel een dorpje in de buurt dat een bezoek waard is tijdens de vakantie.

Alles wat mooi is
Vanwege de mooie straatjes, een kasteel, een klein museum, de terrasjes en restaurants, de oude wasplaats, de plaatselijke lekkernij of ook simpelweg de sfeer. Wandelen, een terrasje pakken, onthaasten, genieten van rust en schoonheid, proeven van de plaatselijke lekkernij, de mooie dorpjes zijn er zeer geschikt voor. Uiteraard kunnen de dorpen ook een rode draad zijn tijdens een rondrit door de Ardennen.

Inspirerende informatie
Een folder (foto) met inspirerende informatie over de dorpen en hun streekproducten in de vijf Waalse provincies (Waals-Brabant, Henegouwen, Luik, Luxemburg en Namen) is beschikbaar. '2006, mooie dorpen en streekproducten in Wallonië' is aan te vragen bij:

Belgisch Verkeersbureau Wallonië Brussel
Postbus 2324, 2002 CH Haarlem
telefoon 0900-2020107 0,45 /pm
e-mail: belgisch.verkeersbureau@wxs.nl.

De documentatie is gratis, er wordt alleen een bijdrage van 2,15 euro in de porto- en administratiekosten gevraagd. Zie ook www.belgie-toerisme.be en www.wallonie2006.be

Brussel, stad in de mode Brussel kiest in 2006 voor de leukste wijken. Deze wijken zijn niet alleen in de mode met hun vele trendy, chique of betaalbare modewinkels maar ook met hun cafés, restaurants en terrasjes. Geen twijfel mogelijk: Brussel bruist en 2006 staat helemaal in het teken van het feit dat Brussel bij steeds meer bezoekers in de mode is.

Trendy modewijken
Een brochure met acht wandelingen in acht trendy modewijken is beschikbaar, wederom via ons kantoor. Op de kalender staat in elk geval van 27-29/10/06 het Stylisten Parcours genoteerd met mode overal in de straten en in de winkels rond trendy modestraat Rue Antoine Dansaert.

Informatie
Meer info op www.belgie-toerisme.be en www.brusselsinternational.be. Folder Brussel in de mode is beschikbaar op het Belgisch Verkeersbureau voor Wallonië en Brussel, Postbus 2324, 2002 CH Haarlem, 0900-2020107 0,45 pm) of belgisch.verkeersbureau@wxs.nl.