Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Arnhemmers verdacht van vernieling en bedreiging
Publicatiedatum: 12-12-2005 13:55:52

Twee Arnhemmers van 35 en 37 jaar zijn zondagochtend door de politie in hun woonplaats aangehouden wegens vernieling en bedreiging. De twee zouden bij een woning in de wijk Geitenkamp tot twee maal toe de ruiten hebben vernield. Ook zou de bewoner, een 40-jarige plaatsgenoot, door hen zijn bedreigd. De aanleiding daartoe zou te maken hebben met een eerder conflict. De drie betrokkenen bleken bekenden van elkaar. Gewaarschuwde agenten kwamen het verdachte duo op het spoor na verklaringen van getuigen. Ze werden in hun eigen woning aangehouden en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vier auto's op elkaar:twee gewonden

Publicatiedatum: 12-12-2005 13:55:22

Bij een botsing tussen vier auto's op de Batavierenweg zijn zondagmiddag twee personen gewond geraakt. Het gaat om een 19-jarige Elstenaar, die als passagier in een van de betrokken auto's zat, en een 48-jarige automobilist uit Arnhem. Beiden zijn met vermoedelijk nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde kort voor half twee vlak voor de kruising met de Batavierenweg. Een 44-jarige automobiliste uit Elst kon niet meer tijdig stoppen voor afremmend verkeer voor zich, waarop ze op een van de achterste auto's botste. Die reed daarop nog twee andere door voor rijdende auto's aan. Alle vier de betrokken auto's moesten worden afgesleept. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - rijbewijzen ingenomen na ongevallen

Publicatiedatum: 12-12-2005 13:54:56

De Arnhemse politie heeft zondag van twee bestuurders het rijbewijs ingenomen nadat ze in beschonken toestand betrokken waren geraakt bij ongevallen. Op de Rijksweg-West botste een het 30-jarige Arnhemmer achterop de auto van een 52-jarige plaatsgenoot. De 30-jarige Arnhemmer was op de Rijksweg-West een rij wachtende auto's via de berm voorbij gereden. Daarbij botste hij op een steen in de berm, waardoor zijn auto naar links schoot en achterop een wachtende auto botste. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Arnhemmer en lieten hem de ademanalyse ondergaan. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van
1,06. Dat is ruim twee keer zoveel als is toegestaan. Vanwege het alcoholgebruik en het rijgedrag besloot de politie het rijbewijs van de Arnhemmer in te vorderen. Er is ook proces-verbaal opgemaakt. Dat zelfde lot onderging die avond een 19-jarige man uit Apeldoorn. Hij botste achter op twee wachtende auto's op de Apeldoornseweg, nabij de oprit naar de A-12. Ook de Apeldoorner bleek gedronken te hebben. Bij hem werd later een alcoholpromillage gemeten van 0,82 (anderhalf keer de norm). Bij beide ongevallen raakte niemand gewond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Spankeren - auto van de weg, Eerbeker aangehouden
Publicatiedatum: 12-12-2005 13:54:23

Een 38-jarige man uit Eerbeek is in de nacht van zondag op maandag aangehouden door de politie op de Kanaalweg in Spankeren. Politieagenten hadden rond twee uur de melding gekregen dat daar een auto van de weg was geraakt. De agenten troffen een auto aan die kennelijk een talud was opgereden. Bij de auto troffen ze ook de 38-jarige Eerbeker aan. Hij verklaarde echter niet gereden te hebben maar als passagier in de wagen te hebben gezeten. De man bleek echter wel onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Na de ademanalyse werd een alcoholpromillage gemeten van 1,11 (ruim tweemaal zoveel als is toegestaan). Aangezien de man een onduidelijke verklaring aflegde over wie er dan wel gereden zou hebben verdenkt de politie de Eerbeker ervan zelf gereden te hebben. De man is later met een proces-verbaal en een rijverbod naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---