Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Noordwest-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

12 december 2005

't Harde - Boete voor baldadigheid De politie heeft op zondag (11/12) een boete voor baldadigheid uitgereikt aan een 22-jarige man uit 't Harde. De man liep rond 03.45 uur op de Eperweg. Toen hij de politieauto zag trapte hij vanaf het fietspad een bloembak de straat op.

Harderwijk - Vier lekke banden

Een 75-jarige automobilist uit Brummen raakte de middengeleider op de Ceintuurbaan waarna alle autobanden lek waren. Het voorval vond plaats op maandag (12/12) rond 00.40 uur. Het voertuig moest worden weggesleept. Het verkeersbord op de middengeleider ontbrak vermoedelijk waardoor de automobilist de verhoging te laat opmerkte.

Harderwijk - Automobiliste gewond

Een 21-jarige automobiliste uit Harderwijk raakte op zondag (11/12) rond 19.25 uur gewond bij een aanrijding op de Oranjelaan. De vrouw kwam reed een uitrit uit en verleende daarbij geen voorrang aan een 22-jarige automobilist uit Ermelo op de rijbaan. De vrouw raakte bekneld en moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Ze werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval was de rijbaan enige tijd gestremd voor doorgaand verkeer. De auto van de Harderwijkse werd total loss afgesleept; de andere auto raakte aan de voorzijde beschadigd.

Putten - Inbraak drie woningen

In de nacht van zaterdag op zondag (10/11-12) vonden er drie woninginbraken plaats waarvan het bij één bij een poging bleef. De daders kwamen binnen door het boren van gaatjes in een raamkozijn. Aan de Jac.Catsstraat werd een onbekend geldbedrag en een digitale fotocamera ontvreemd. Aan de Vondelstraat werden twee woningen bezocht. Bij één woning is men niet binnen geweest; uit de andere woning werd oa een bestekcassette, serviesgoed en een mobiele telefoon ontvreemd.

Wapenveld - Snelkraak supermarkt

In een supermarkt aan de Stationsweg vond op maandag (12/12) rond 03.45 uur een snelkraak plaats. De daders kwamen binnen door het inslaan van een ruit met een steen. Uit de winkel werden onder meer twee computers ontvreemd.

Epe - Eigenaar pony gezocht Op vrijdag (09/12) heeft een bewoner van de Weteringdijk zich ontfermd over een loslopende pony. Aangezien de eigenaar woensdag (14/12) naar Spanje vertrekt is hij met spoed op zoek naar de eigenaar van het dier. Het betreft een lichtbruine Welsh pony (bles) met een halster. De eigenaar kan zich melden via de politie 0900-8844.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Politievoorlichter Bert Top 055 - 548 60 58

---- --