Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

12 december 2005

Apeldoorn - Man met vuurwapen bedreigd

Een nog onbekende man heeft zondagmiddag (11/12) op de Plevierweg een 38-jarige man uit Maastricht met een vuurwapen bedreigd. De Apeldoorner zat in zijn auto, met twee passagiers, op iemand te wachten toen rond 13.00 uur de onbekende man op hen afkwam en onder bedreiging van een vuurwapen geld eiste. De Apeldoorner startte daarop zijn auto en ging er vervolgens snel vandoor. Even later trof hij de verdachte op de Arnhemseweg aan. De verdachte bedreigde hierop de man uit Maastricht met de dood. De politie ging aan de hand van een signalement op zoek naar de verdachten en hield kort daarop twee verdachte mannen van 19 en 39 jaar in een woning aan de Plevierweg aan. Na confrontatie met de aangever werden geen van beiden als verdachte herkend. De 19 jarige werd in vrijheid gesteld, de 39 jarige man bleek uitgeprocedeerde vreemdeling. Hij werd overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Apeldoorn - Politie onderzoekt vandalisme

De politie onderzoekt een vorm van vandalisme van zondagavond (11/12) aan de Concertstraat. Een groep van circa tien jongens had rond 22.45 uur met een sneeuw/ijsbal een flinke themopane ruit van de oudere bewoners ingegooid. De politie onderzoekt de vernieling en is op zoek naar de daders.

Apeldoorn - Brand in containerruimte

In een containerruimte aan de Van Galenstraat ontstond zondagavond (11/12) brand. Een oplettende bewoonster ontdekte rond 20.50 uur de brand, belde de brandweer en begon, met behulp van een buurman, met emmers water de brand te blussen. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur spoedig onder controle. Er ontstond een aanzienlijke schade.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --