Gemeente Borsele

Borselse jeugd scoort met papiercontainer

Heinkenszand, 12 december 2005

De gemeente Borsele organiseert een bijzondere spelletjesmiddag voor basisschoolleerlingen. Namelijk een middag die in het teken staat van de nieuwe oud-papiercontainer. De spelletjesmiddag vindt plaats op 14 december op de sportvelden van V.V. Volharding in Ovezande. Het programma start om 13.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Dan gaan de kinderen, met een gepast aandenken, weer naar huis.

Heel wat spelletjes kunnen worden gedaan met de papiercontainer: basketballen in een papiercontainer, een containerrace, penaltyschieten in een papiercontainer, etc. Alle kinderen zijn welkom (zij hoeven zich niet aan te melden) en worden verzocht oude, warme kleding aan te trekken. Uiteraard zijn ook de ouders en verzorgers van harte welkom om hun kroost aan te komen moedigen. Wethouder Tollenaar bezoekt om 14.30 uur de spelletjesmiddag en zal aansluitend een aantal papiercontainers uitzetten in Ovezande. Het doel van de middag is om spelenderwijs de jeugd met recycling en de nieuwe papiercontainer in aanraking te laten komen. Met de middag laat de gemeente tevens de invoering van de container officieel van start gaan.
Bij slecht weer (regen of sneeuw) gaat de middag niet door. Bij twijfel kunt u s ochtends contact opnemen met de gemeente, Tim Lagas, telefoonnummer (0113) 238499.

Officiële invoering containers
In de maand december krijgen alle gezinnen in de gemeente Borsele een rolcontainer voor papier en karton thuisbezorgd. Deze container wordt vanaf januari 2006 maandelijks geleegd. Dit gebeurt met een huisvuilwagen en een chauffeur van de gemeente en met twee vrijwillige beladers van de inzamelende vereniging. De verenigingen ontvangen hiervoor een vergoeding.