Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 12 december

Alkmaar 12-12-2005 - 14.48 uur

Snelheidscontrole

West-Friesland, zondag 11 december 2005

Op zondagmiddag en avond werden controles uitgevoerd met een onopvallende videoauto en opvallende en onopvallende motorfietsen. Hierbij werden alleen de zwaardere overtredingen aangepakt. Negen bestuurders reden aanmerkelijk sneller dan de toegestane snelheid. Vijf van hen reden tussen de 104 en 135 km per uur op een 80 km weg. De vierde bestuurder reed 88 op een 60 km weg. Daarnaast werden nog enkele bestuurders bekeurd die een rood verkeerslicht negeerden. De bestuurder die 135 reed, een 34-jarige man uit Hasselt, maakte de overtreding op de Braken in Obdam. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Verlichtingscontrole

Hoorn, maandag 12 december 2005

Op maandagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Berkhouterweg en de Koepoortsweg in Hoorn. In totaal werden 150 fietsers gecontroleerd. Het ging daarbij voornamelijk om schoolgaande jeugd. In totaal kregen 18 fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Snelheidsovertreding: rijbewijs kwijt

Alkmaar, zondag 11 december 2005

Op zondagmiddag omstreeks 14.00 uur reed een 37-jarige Alkmaarder in een personenauto over de Rijksweg 9 in zijn woonplaats. Hij reed met een snelheid van 154 terwijl ter plaatse 100 km per uur is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Alcoholcontrole

Wervershoof, zondag 11 december 2005

Op zondagmiddag omstreeks 17.00 uur werd op de Zeedijk in Wervershoof een 31-jarige Pool in een personenauto gecontroleerd. De man was opgevallen omdat hij erg langzaam reed, daarbij de hele breedte van de weg nodig had en regelmatig met zijn rechter wielen in de berm terecht kwam. De man bleek uiteindelijk 350 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Dat is anderhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.

Heerhugowaard, zondag 11 december 2005

Op zondagmiddag werd een alcoholcontrole gehouden in Heerhugowaard die specifiek gericht was op publiek uit sportkantines. Van de vijftig gecontroleerde bestuurders had slechts een persoon teveel alcohol gehad. Toch worden de komende tijd de controles regelmatig herhaald. Op zondagavond werd een algemene alcoholcontrole gehouden. Hier bleken van de zeventig passanten er vier teveel te hebben gedronken. Een van hen werd omstreeks 20.10 uur gecontroleerd op de Zuidtangent in Heerhugowaard. Het betrof een 61-jarige man uit Heerhugowaard. De verdachte blies 670 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Alle drankrijders kregen een proces-verbaal.

Hoorn, maandag 12 december 2005

Op maandagmorgen omstreeks 03.05 uur werd op het Keern in Hoorn een 48-jarige automobilist uit Zwaag gecontroleerd. De man blies 560 ug/l. Dat is tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum. Dit leverde de man een proces-verbaal op.

Weigering ademanalyse

Den Helder, maandag 12 december 2005

Op maandagmorgen omstreeks 03.25 uur werd een 36-jarige vrouw uit Den Helder in een personenauto gecontroleerd op de Beatrixstraat in haar woonplaats. De vrouw bleek alcohol te hebben gebruikt. Zij weigerde echter voldoende mee te werken aan een ademanalyse, zodat niet kon worden vastgesteld hoeveel alcohol de vrouw had gehad. Zij kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren. Aangezien de vrouw militair is, werd zij overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Mishandeling

Den Helder, zondag 11 december 2005

Op zondagmiddag liepen twee jongens langs een groepje jeugd op de Cornelis van Herwerdenstraat in Den Helder. Toen er in het groepje gelachen werd, was dit voor de twee jongens direct aanleiding de confrontatie te zoeken. Een persoon uit de groep, een 16-jarige jongen uit Den Helder, werd geslagen en gestompt. Hij liep een gapende wond boven zijn wenkbrauw op. De verdachten, twee 17-jarige jongens uit Den Helder, konden in de directe omgeving worden aangehouden. Zij werden voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Den Helder, zondag 11 december 2005

Op zondagmiddag omstreeks 15.15 uur werd een 13-jarig meisje uit T Zand mishandeld op de Javastraat in Den Helder. Het meisje liep daarbij mogelijk inwendig letsel op. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder. Hier werd zij tevens ter observatie opgenomen. Het slachtoffer had eerder die middag woorden gehad met verschillende personen. Op de Javastraat kwam het tot een confrontatie. Eerst raakte zij in gevecht met een 15-jarig meisje uit Den Helder. Vervolgens werd het gevecht overgenomen door een 14-jarig meisje uit Den Helder. Deze sloeg het slachtoffer zo hard, dat deze tegen de grond ging en met haar rug en hoofd tegen de stoeprand viel. Het slachtoffer raakte hierbij buiten bewustzijn.

De politie kon op basis van getuigenverklaringen het 15-jarige meisje aanhouden. Naar het 14-jarige meisje wordt nog gezocht.

De Rijp, maandag 12 december 2005

Op maandagmorgen omstreeks 00.25 uur werd een 26-jarige man uit Zaandam mishandeld in een horecagelegenheid aan de Rechtestraat in De Rijp. De man was daar met een vriendin. Toen deze, volgens de verklaring van het slachtoffer, werd lastig gevallen zei het slachtoffer daar iets van. Hij kreeg toen een kopstoot waarbij hij letsel aan zijn neus opliep. De dader vertrok vervolgens, maar kon door een getuige op straat worden aangehouden. De verdachte, een 23-jarige man uit De Rijp, werd aan de politie overgedragen. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Woninginbraak

West-Graftdijk, zondag 11 november 2005

In de periode van maandag 28 november tot zondag 11 december werd er ingebroken in een woning aan de Burg. Van Staverenstraat in West-Graftdijk. Dit gebeurde tijden de vakantie van de bewoners. De daders kwamen door een keukenraam aan de zijkant van het pand te forceren. De gehele woning werd doorzocht. Het is nog niet bekend wat er werd weggenomen.

Wieringerwerf, zondag 11 december 2005

Op zondag werd tussen 16.30 en 19.20 uur ingebroken in een hoekwoning aan de Sternstraat in Wieringerwerf. De daders kwamen binnen door een ruitje aan de zijkant van het huis te forceren. Om ongezien te kunnen werken hadden de inbrekers de gordijnen in de woonkamer dicht gedaan. Uit de woning werden onder anderen GSMs, een DVD-speler en spelcomputers met spelletjes ontvreemd.

Bewoners laten dief lopen

Zwaagdijk, zondag 11 december 2005

Op zondagavond omstreeks 18.30 uur kwam een buurtbewoner een kaartje afgeven bij een woning aan de Zwaagdijk in Zwaagdijk. Omdat de bewoners op dat moment niet thuis waren vond de man het vreemd dat de achterdeur openstond. Toen hij ging kijken kwam hij in de woning een inbreker tegen. Hij wist de inbreker vast te houden tot de door hem gewaarschuwde bewoners thuis arriveerden. Terwijl de bewoners stonden te overleggen of ze de toch wel zielige inbreker aan zouden geven (ze hadden immers hun spullen weer terug) wist de inbreker te ontkomen.

Mislukte overval

Sint Pancras, zondag 11 december 2005

Op zondagavond omstreeks 21.10 uur kwamen twee jongens de videotheek binnen aan de Bovenweg in Sint Pancras. Beide jongens hadden hun gezicht deels bedenkt: een met een bivakmuts, de andere met een sjaal. Onder bedreiging met een mes moest de winkelmedewerkster het geld uit de kassa afgeven. Zij herkende echter een van de daders als het broertje van een oud klasgenoot. Toen zij de jongen hierop aansprak, gingen de jongens er vandoor. Later op de avond kon de politie een van de verdachten aanhouden. Het ging om een 14-jarige Sint Pancrasser. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Een onderzoek wordt ingesteld naar de identiteit van de tweede verdachte.

Mishandeling (aanvullend bericht)

Schagen, zondag 11 december 2005
Op zondagmorgen omstreeks 03.15 uur liep een 18-jarige jongen uit Heerhugowaard in een dancing aan de Loet in Schagen tegen een andere bezoeker aan. Deze bezoeker reageerde hierop door het slachtoffer met een glas in zijn gezicht te slaan. Hierbij liep het slachtoffer meerdere snijwonden in zijn gezicht op. De gewaarschuwde politie kon ter plaatse een 22-jarige man uit Heerhugowaard aanhouden. Het slachtoffer werd voorbehandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder. Uit de eerste verklaring van de verdachte blijkt dat juist hij is uitgedaagd en gestompt door de aangever. Toen hij ter verdediging terugsloeg viel de aangever met zijn gezicht in kapot glas dat op de grond lag. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het gebeuren.

Laatst gewijzigd 12-12-2005 14:50 | © Politie Noord-Holland Noord |