Gemeente Kerkrade

12.12.05: Oplevering begane grond Brede School Kerkrade-Oost

Op vrijdag 9 december werden in de Brede School "De Steltloper" de opleveringsprotocollen getekend tussen Frencken Scholl Architecten, Laudy Bouw & Ontwikkeling, Homij Technische Installaties, K+ Adviesgroep en de gemeente Kerkrade. Terwijl buiten nog hard gewerkt werd aan de buitenspeelplaats maakten de genoemde partijen een rondgang door de Brede School. Vervolgens werden tussen de genoemde partijen de opleveringsprotocollen getekend.

In de komende kerstvakantie zal de verhuizing plaatsvinden. Basisschool De Vierring en Basisschool De Veldblom nemen dan hun intrek in het nieuwe gebouw van de Brede School De Steltloper. Ook kinderen van de peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang van Stichting KinderOpvang Kerkrade 't Veldblumpje', `de Berenboot' en `Bombarie' verhuizen in de kerstvakantie naar de nieuwe locatie. Naast de intrek van de Brede School-partners zal Stichting Impuls vanuit de Brede School ondersteunende activiteiten voor de school en de wijk gaan uitvoeren.

Na de kerstvakantie zullen op 11 januari 2006 de kinderen van beide basisscholen vanuit hun oude schoollocaties in optocht naar hun nieuwe Brede School De Steltloper trekken.

Medio januari 2006 zal gestart worden met de aanleg van het plein aan de voorzijde van de school gelegen aan Deken Deutzlaan en Directeur van der Muhlenlaan. Daar zal ook het standbeeld van "De Steltloper" komen te staan.

De appartementen en het parkeerdek gelegen boven de school zullen medio februari 2006 gereed komen.