Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

12-12-2005
Kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen 2006

Registratie aanduiding politieke groepering
De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Eersel maakt bekend dat, overeenkomstig artikel G 3, lid 5, van de Kieswet, met ingang van 12 december 2005 in het gemeentehuis ter inzage is gelegd de beslissing op het verzoek tot registratie van een politieke groepering en de aanduiding waarmee deze groepering op de kandidatenlijst wil worden vermeld.

Kandidaatstelling verkiezing leden gemeenteraad De burgemeester van Eersel maakt het volgende bekend:
1. Op maandag 23 januari 2006 vindt de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad plaats
2. Op die dag kunnen van 9.00 uur tot 15.00 uur in het gemeentehuis van Eersel bij de voorzitter van het hoofdstembureau of bij het daartoe aangewezen lid van het hoofdstembureau de lijsten van kandidaten (model H 1) worden ingeleverd.

3. Tot en met de dag van de kandidaatstelling zijn vanaf 2 januari 2006 de benodigde formulieren (ook digitaal) kosteloos verkrijgbaar: § De lijst van kandidaten (model H 1).
§ De verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling (model H 9).
§ De machtiging tot het plaatsen van de aanduiding van een politieke groepering boven een kandidatenlijst (model H 3-1). § De machtiging tot het plaatsen van een aanduiding, bestaande uit de samenvoeging van de aanduidingen van politieke groeperingen of afkortingen daarvan, boven een kandidatenlijst (model H 3-2). § De verklaringen van ondersteuning van een kandidatenlijst (model H
4).
§ De verklaringen betreffende het verbinden van de kandidatenlijsten tot een lijstencombinatie (model I 10).
4. Voor de kandidaatstelling moet uiterlijk op 9 januari 2006 een waarborgsom van 225,-- zijn gestort op rekeningnummer 28.50.64.428 van de gemeente Eersel, onder vermelding van 'waarborgsom kandidaatstelling'.
De betaling van de waarborgsom is niet nodig als bij de vorige verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Eersel ten minste één zetel aan de desbetreffende politieke groepering is toegekend.

Aantal kandidaten
Op een kandidatenlijst mogen de namen van ten hoogste 30 kandidaten worden geplaatst.

Verklaring van instemming met de kandidaatstelling De kandidaat die nog geen zitting heeft in de gemeenteraad dient bij de verklaring van instemming met de kandidaatstelling een kopie van een geldig legitimatiebewijs te overleggen.

Verklaring van ondersteuning
Een kandidatenlijst moet worden ondersteund door ten minste 10 kiezers. Deze ondersteuningsverklaring kan uitsluitend worden afgelegd van 16 januari 2006 tot en met 23 januari 2006 ten overstaan van de door de burgemeester hiertoe aangewezen persoon. Hiervoor kan contact worden opgenomen met het team publiek.
Een ondersteuningsverklaring is niet nodig als bij de vorige verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Eersel ten minste één zetel aan de desbetreffende politieke groepering is toegekend.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de te houden gemeenteraadsverkiezing kunt u contact opnemen met het team Publiek, bereikbaar onder doorkiesnummer 0497-53 13 16.