Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

12-12-2005
Reizen met Taxbus vanaf 1 januari 2006

Het contract voor de uitvoering van Taxbus is wederom gegund aan Cibatax. Cibatax voert ook momenteel het Taxbusvervoer uit. Het contract vloeit voort uit een Europese aanbesteding die de opdrachtgevers (de gemeenten Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Helmond, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven) gezamenlijk hebben uitgevoerd. Aanleiding hiervoor was het aflopende huidige contract per 31 december 2005. Het nieuwe contract gaat in op 1 januari 2006 en heeft een looptijd van drie jaar met de mogelijkheid tot verlenging van tweemaal één jaar.

Gewijzigde zone-indeling
Taxbus blijft grotendeels hetzelfde. De belangrijkste wijziging heeft betrekking op de zone-indeling.
De zones zijn kleiner geworden en sluiten daardoor weer aan bij de huidige openbaar vervoerzones. Hierdoor kan het reisbereik in sommige gevallen beperkter zijn dan nu het geval is.
Reizigers kunnen vanaf 1 januari 2006 nog steeds maximaal vijf zones met Taxbus reizen. Dit kan er toe leiden dat sommige inwoners uit de gemeente Eersel niet langer met Taxbus alle bestemmingen in de gemeente Eindhoven kunnen bereiken.
Daarom heeft het gemeentebestuur, overeenkomstig het advies van het Gehandicaptenplatform, besloten om het vervoergebied, waarbinnen reizen met Taxbus vanuit de gemeente Eersel is toegestaan, uit te breiden.
Deze uitbreiding heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente Eindhoven, ook indien de afstand voor sommige inwoners hierdoor voortaan meer bedraagt dan 5 zones.

Taxbus kent vanaf 1 januari 2006 de volgende aanvullingen en verbeteringen:

· U kunt een groepsrit boeken voor meerdere pashouders met een zelfde vertrek- of aankomstadres.

· U kunt tegen een extra vergoeding een gegarandeerde aankomsttijd vastleggen.

· Alle rolstoeltaxi's zijn vanaf 1 januari 2006 uitgerust met een rolstoellift.

Deze maand wordt een nieuwe folder toegestuurd aan iedereen die momenteel beschikt over een pas om met Taxbus te reizen. In deze folder wordt nader ingegaan op de wijzigingen ten opzichte van de huidige situatie.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Lokaal loket in het gemeentehuis te Eersel.
Het Lokaal Loket is bereikbaar tijdens kantooruren:
- Telefonisch spreekuur: tussen 9.00 en 12.00 uur op telefoonnummer 0497-53 13 69.

- Inloopspreekuur tussen 9.00 en 10.30 uur.