Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers


Spoorlijncomité verheugd over de beslissing om Evergem te heropenen

De kogel is door de kerk: het is nu definitief dat de stopplaats Evergem wordt heropend. Dit liet gedelegeerd bestuurder van de NMBS Marc Descheemaeker vanmorgen weten in zijn toespraak in Gent-Dampoort bij vertrek van de eerste rechtstreekse trein naar Brussel. De stopplaats Evergem wordt ten laatste tegen half december 2006 heropend.

Het Spoorlijncomité Gent-Eeklo is uitermate tevreden met deze beslissing. Hiermee wordt opnieuw één van de door het spoorlijncomité gevraagde verbeteringen binnenkort uitgevoerd. De heropening van Evergem wordt bepleit in verschillende plannen en studies en de NMBS kwam nu via eigen onderzoek tot dezelfde conclusie. De NMBS voegt ook meteen de daad bij het woord en start meteen de voorbereidingen voor de concrete heropening van deze stopplaats.

Dit jaar onderging de spoorlijn een ware metamorfose. Na de nieuwe rijtuigen kwam de vernieuwing van de sporen - waardoor de trein opnieuw 90 km/u kan rijden - en werden de perrons Sleidinge en Waarschoot volledig vernieuwd. Ook de fietsenstallingen in deze stopplaatsen worden vernieuwd. Wondelgem kreeg reeds een nieuwe overdekte fietsenstalling. Ten slotte is er de rechtstreekse trein Gent-Dampoort - Brussel die een serieuze comfortverbetering betekent voor reizigers van de spoorlijn Gent-Eeklo die naar Brussel sporen.

Hiermee wordt de spoorlijn Gent-Eeklo een moderne regio- en voorstadslijn.

Op 23 januari 2006 organiseert het spoorlijncomité een publieke bijeenkomst en na het beëindigen van de infrastructuurwerken organiseert het comité in samenwerking met de NMBS nog een promotieactie.

terug Allang gevraagd door het spoorlijncomité Gent - Eeklo