Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

12 december 2005

Silvolde - Met auto tegen boom

Een 56-jarige automobilist uit Silvolde is zondagmiddag (11/12) rond 16.50 uur met zijn auto tegen een boom gebotst. De Silvoldenaar reed over de Oude Dinxperloseweg vanaf de Kerspas. Door onbekende oorzaak raakte hij de macht over stuur kwijt en botste tegen een boom. Hij had een pijnlijke duim en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Lichtenvoorde - Fietser raakt gewond

Een 16-jarige fietser uit Groenlo raakte in de nacht van zaterdag op zondag (11/12) rond 01.20 uur gewond nadat hij van zijn fiets gevallen was. Volgens een getuige was op de Dr. Besselinkstraat tegen een stoeprand gebotst en was hij hierdoor gevallen. Tijdens de val heeft hij waarschijnlijk een lantaarnpaal geraakt. De jongen had een hoofdwond en werd met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Doetinchem - Agressief en gevaarlijk rijgedrag

De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een aangifte over agressief en gevaarlijk rijgedrag door een nog onbekende automobilist. Een 33-jarige automobiliste uit Varsseveld werd vanmorgen (12/12) rond 07.00 uur op de A18 bijna van de weg gedrukt. De vrouw reed richting Doetinchem. Terwijl zij op de linkerbaan reed om in te halen naderde haar van achter r een auto met hoge snelheid. Door de verkeersdrukte duurde het even voordat de vrouw naar rechts kon. De onbekende bestuurder kwam naast haar rijden en drukte haar bijna van de weg. Op de vluchtstrook ging deze bestuurder met zijn auto voor de hare staan. Toen de vrouw achteruit wilde rijden, deed de onbekende dit ook en botste met volle vaart tegen haar auto. Hierna stapte de man uit en liep op de vrouw af. Op haar vraag waar hij mee bezig was, antwoordde hij: "je ging niet aan de kant". Volgens reed de vrouw weg. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar de bestuurder met het volgende signalement: een blanke man van ongeveer 25-30 jaar oud, lengte ca. 1.80 m. met een normaal postuur. Hij had blond/rossige korte stekels. Verder wil de politie graag in contact komen met automobilisten die rond 07.00 uur op de A18 reden en dit voorval gezien hebben. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --