Politie Friesland

Alcohol in het verkeer

Fryslân 12-12-2005 - Meerdere bestuurders zijn zondag betrapt op het rijden onder invloed. Naast de rijverboden en invorderingen wordt tegen deze bestuurders proces-verbaal ter zake het rijden onder invloed opgemaakt.

Een opsomming van de belangrijkste (achtereenvolgens tijd en plaats van controle, de verdachte, uitslag ademanalyse, uren rijverbod, eventuele bijzonderheden):

Zondag 14.20 uur, Jancko Douwamastraat in Sneek, 35-jarige bestuurder van een personenauto uit Usquert, 765 ug/l, 9 uren, rijbewijs ingevorderd. De verdachte was op de rotonde in de Stadsrondweg ter hoogte van de Noardwei tegen een betonblok gereden dat als wegmarkering diende en was doorgereden.

Zondag 22.30 uur, Graldastins in Stiens, 44-jarige bestuurder van een bestelauto uit Stiens, 870 ug/l, 10 uren, rijbewijs ingevorderd. De verdachte reed slingerend over de weg en kwam zo nu en dan op de weghelft van de tegenliggers en in de berm.

Zondag 23.50 uur, Groningerstraatweg in Leeuwarden, 30-jarige bestuurder van een personenauto uit Leeuwarden, 900 ug/l, 11 uren, rijbewijs ingevorderd. De bestuurder reed slingerend en had beide rijstroken nodig om vooruit te komen.

Een uur later werd de verdachte opnieuw rijdend met zijn auto betrapt, nu op de Robert Kochstraat. Hij weigerde nu alle medewerking. Naast het verbaal voor het opnieuw rijden onder invloed, wordt hem nu ook het rijden tijdens een rijverbod en met ingevorderd rijbewijs verweten.

Maandag 00.35 uur, Warmoltstrjitte in Harkema, 27-jarige bestuurder van een personenauto uit Harkema, 485 ug/l, 5 uren. De verdachte stopte na een teken van de politie, reed achteruit en vervolgens weg via de Spjirren. Daar werd hij alsnog gecontroleerd met bovenstaand gevolg.

Naast de rijverboden en invorderingen wordt tegen deze bestuurders proces-verbaal ter zake het rijden onder invloed opgemaakt.