Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt belangrijke getuige noodlottig verkeersongeval

Nijmegen 12-12-2005 - (04)

Donderdagavond 8 december heeft er op de Mr. Franckenstraat een ongeval plaatsgevonden tussen een 52-jarige automobilist uit Nijmegen en een 90-jarige voetganger uit Nijmegen. Bij een voetgangersoversteekplaats liet de automobiliste de 90-jarige Nijmegenaar niet voorgaan. Hierdoor ontstond er een aanrijding.

De man was na het ongeval nog aanspreekbaar, maar is later die avond overleden. Zaterdag heeft het Nederlands Forensisch Instituut sectie verricht, waaruit bleek dat de man als gevolg van het ongeval hersenletsel heeft opgelopen. Dit is de oorzaak van zijn overlijden geweest.

De politie doet nog onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval. Zij is op zoek naar een belangrijke getuige. Deze man heeft het 90-jarige slachtoffer direct na het ongeval geholpen en hem een stoel aangeboden. De politie vermoedt dat de man, omdat hij zo snel ter plaatse was, iets gezien heeft van het ongeval. De politie wil graag nog steeds in contact komen met zowel deze man, als met andere getuigen.

Zie eerder bericht.