Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (12/12)

TILBURG, 12 december 2005

Tilburger gearresteerd na bedreigingen met bijl echtgenote en politie

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 22.30 uur op de Kruidenlaan een zeer agressieve 43-jarige Tilburger aangehouden die met een hakbijl zijn 38-jarige vrouw had bedreigd en vernielingen had aangericht. De agenten hebben bij de arrestatie van de man hun vuurwapen moeten trekken en pepperspray gebruikt. Ook bij aankomst in het cellencomplex bleef de man zich erg agressief gedragen. Hij moest door meerdere agenten worden begeleid naar zijn cel. De verdachte is vanmorgen in verzekering gesteld.

De politie kreeg gisteravond een melding dat in een woning aan de Kruidenlaan een 38-jarige vrouw door haar man met een hakbijl werd bedreigd. Het slachtoffer verklaarde dat haar man rond 22.00 uur thuis gekomen was. Het stel heeft al enkele dagen ruzie met elkaar. Haar man pakte uit de schuur een hakbijl waarmee hij het glas van de voordeur kapot sloeg. In de hal hief de verdachte de bijl omhoog en richtte daarmee op zijn vrouw, die bukte, waarna de bijl in de keukendeur terecht kwam. De agressieve man ging daarna naar buiten waarna hij zijn woede richtte op enkele paaltjes, waar hij het bovenstuk van afhakte. Op dat moment kwam de eerste politiebus ter plaatse. De verdachte liep met de bijl in de richting van de politiebus die daarop achteruit reed. Uiteindelijk stapten de agenten uit. Zij spraken de man, die kennelijk onder invloed van alcohol verkeerde, aan en probeerden hem te kalmeren. De situatie werd echter zo bedreigend dat de dienders hun vuurwapen ter hand namen. Op het moment dat de verdachte met de bijl zich nabij de voordeur van zijn woning ophield en daar zijn vrouw emotioneel aansprak, slaagde één van de agenten erin pepperspray in het gezicht van de man te spuiten. Op aanroepen gooide de verdachte zijn bijl toen in de struiken. Met behulp van versterkingen wisten de agenten de man aan te houden. De politie heeft een uitgebreide aangifte van het slachtoffer opgenomen. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Dronken automobilist aangehouden

HILVARENBEEK: Vannacht heeft de politie op de Provincialeweg N269 een 33-jarige man uit Diessen betrapt op het rijden onder invloed. De man blies 900 ugl wat overeenkomt met 2,1 promille. Dit is ruimt vier keer de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Wedstrijd in het verkeer leidt tot aanrijding

TILBURG: Dankzij een getuige en sporenonderzoek van de technische recherche heeft de politie gisteravond omstreeks 21.00 uur op de Ringbaan Oost een 20-jarige Tilburger aan kunnen houden vanwege levensgevaarlijk verkeersgedrag ontstaan na een snelheidswedstrijd met twee autos, waarbij een snelheid van zeker 120 kilometer per uur werd bereikt.

De verdachte verklaarde na zijn arrestatie dat hij zich uitgedaagd voelde door een andere automobilist die net als hij stilstond voor het rode verkeerslicht op de Ringbaan Oost. Hij hoorde dat de bestuurder van die andere auto flink gas gaf. Nadat het verkeerslicht op groen stond reden beide autos met hoge snelheid weg waarbij volgens de verdachte de snelheid opliep tot 120 kilometer per uur. Om een auto die voor hem reed, te ontwijken stuurde de verdachte naar links. Hij raakte daarbij met het voorwiel de verhoogde middenberm en verloor de macht over het stuur. Hierna kwam hij met zijn auto tegen respectievelijk een boom, een lantaarnpaal, een reclamebord en een bedrijfspand. Zowel de bestuurder als zijn bijrijder, een 20-jarige Tilburger, hadden geen letsel. De bestuurder besloot vanwege brandgevaar zijn blusser op de auto leeg te spuiten.

Een getuige verklaarde dat hij gezien had dat twee autos, waarbij de auto die bij het eenzijdige ongeval betrokken was, ter hoogte van de Bosscheweg, met hoge snelheid naast elkaar over de Ringbaan Oost reden. De politie heeft het rijbewijs en het kentekenbewijs van de bestuurder ingevorderd. De bijrijder werd vanwege het afleggen van een valse verklaring ook aangehouden.

Man opgepakt na vernieling etalageruit

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 20.45 uur op de Besterdring een 19-jarige Tilburger aangehouden die kort daarvoor een etalageruit van een winkel op de het Besterdplein had vernield. Een getuige zag voorafgaande aan de vernieling dat er een vechtpartij ontstond tussen circa 5 personen. Na het tumult verplaatste de groep zich naar de Veldhovenring. Een van de mannen liep echter de andere kant uit. De getuige zag dat deze man met zijn rechterarm een etalageruit vernielde. Hierna liep de man hard weg. De politie wist de man op basis van het signalement te arresteren. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Politie treedt op tegen vuurwerk afsteker

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 20.15 uur op de Het Dubbeldampad een 15-jarige jongen betrapt op het afsteken van vuurwerk. Hij gaf toe dat hij twee kanonslagen had afgestoken. Tevens had hij 12 vuurpijlen bij zich die in beslag genomen zijn. De jongen is verwezen naar Bureau halt. Legaal vuurwerk met een maximum van tien kilo mag door iedereen gekocht worden van 16 jaar en ouder op 29, 30 en 31 december bij een erkende vuurwerkhandelaar. Het afsteken van vuurwerk is toegestaan op 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Politie onderzoekt inbraken

OISTERWIJK: Vannacht is omstreeks 03.30 uur ingebroken in een tankshop aan de Gemullehoekenweg. Inbrekers forceerden de toegangsdeur, waarna men vanachter de balie een grote hoeveelheid sigaretten en shag heeft ontvreemd. De politie stelt een nader onderzoek in.

TILBURG: Vanmorgen werd omstreeks 06.30 uur een inbraak ontdekt in een zaak aan de Westermarkt. Dieven hebben met een baksteen een raam van de kantine ingegooid. Vanuit een kantoor werd een TFT scherm en een kluisje gestolen. Tevens hebben de dieven de inhoud van de kassaladen, enkele honderden euros meegenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

TILBURG: Vanmorgen is omstreeks 07.00 uur ontdekt dat in een kinderdagverblijf aan de Verhulstlaan is ingebroken. Aan de achterzijde van het pand heeft de dader een raam ingeslagen, waarna hij naar binnen is geklommen. Op de 1^e etage is vanuit een kantoor een geldkistje met daarin enkele honderden euros gestolen.

Winkeldieven opgepakt

Bij een supermarkt aan de Westermarkt zijn vanmorgen twee winkeldieven betrapt. Het gaat om Twee vrouw uit Tilburg van 19 en 21 jaar. Winkelpersoneel zag dat de vrouwen goederen uit een in de winkel staand rek namen en deze in een tas stopten. De dames rekenden de levensmiddelen niet af. Voorbij de kassa werden zij tegengehouden. Het gaat vooral om vleeswaren, kaas en tandpasta met een waarde van 30 euro. De politie maakt proces-verbaal op.

Verlichtingscontroles gestart

OISTERWIJK: Vanmorgen werd in Oisterwijk aan de Moergestelseweg het officiële startsein gegeven voor de regionale verlichtingscontrole acties. Hierbij waren ook wethouder Mathijssen en districtelijk politiecoördinator Rob van Heeswijk aanwezig. Na de officiële start werden op deze plaats, de fietsoversteek Stroomdalpad, 13 bonnen uitgedeeld. Op het Kerkplein in Oisterwijk werden 22 bekeuringen opgemaakt. Ook elders in het district Tilburg waren agenten actief op zoek naar overtreders.

De agenten stonden onder meer aan de Langendijk, de Dr. Deelenlaan, de Goirleseweg, de Stokhasseltlaan, de Noordhoekring, de Baden Powellaan, de Reeshofdijk, de Baden Powellaan, de Dongenseweg en de Sportweg. Eind deze week volgt een overzicht van de resultaten van de 1^e week.

Wat kost het?
Onjuiste verlichting is niet alleen gevaarlijk, maar levert je ook een boete op. Geen voor- of achterlicht kost fietsers 15 euro, als beide lichten niet werken of ontbreken kost dat 25 euro. Geen reflectie op achterkant, trappers of wielen betekent een boete van 20 euro. Geld dat men gemakkelijk kan besparen door te zorgen voor juiste verlichting.

Auteur: Willem van Hooijdonk