Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BakBone introduceert productreeks voor datareplicatie

NetVault: Replicator-suite ondersteunt continuïteit, content-distributie en backup-consolidatie

Amsterdam, 12 december 2005 - BakBone Software, leverancier van databeschermingsoplossingen, introduceert als onderdeel van zijn Integrated Data Protection-strategie de Netvault®: Replicator-suite. Deze omvat NetVault®: Replicator, NetVault®: Replicator Plugin Modules for Exchange, SQL, Oracle en MySQL, NetVault®: Replicator Cluster Support Plugin en NetVault®: Replicator On-Demand. Met dit veelzijdige aanbod biedt BakBone klanten zowel real-time als geplande replicatiefuncties die eenvoudig te integreren zijn met bestaande back-up-, recovery- en rapportageoplossingen van BakBone.

Met de nieuwe technologieën voor real-time replicatie kunnen klanten belangrijke bedrijfsactiviteiten beschermen. Ze zijn verzekerd van een hoge beschikbaarheid van data zonder de gebruikelijke extra operationele kosten of de vaak beperkte ondersteuning van bepaalde platforms. NetVault: Replicator maakt real-time kopieën van bedrijfskritische data op één of meer locaties. Door deze oplossing te combineren met NetVault®: Backup, beschikken klanten over kosteneffectieve databescherming op basis van datawaarde en recovery-vereisten. In tegenstelling tot andere point recovery- of replicatieproducten zijn alle functies te beheren vanuit één centraal punt.

Met de nieuwe producten speelt BakBone in op de steeds hogere eisen die bedrijven stellen aan de beschikbaarheid van data. "Veel bedrijven zijn 24 uur per dag actief. Datatoegang en databeschikbaarheid zijn voor deze ondernemingen van essentieel belang om goede resultaten te realiseren", zegt Jeff Drescher, directeur productmanagement bij BakBone Software. "Met de NetVault: Replicator-producten bieden we klanten schaalbare, heterogene real-time replicatieoplossingen. Deze producten maken deel uit van een complete strategie die garandeert dat bedrijfskritische data altijd online en beschikbaar is."

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gebruikte NetVault®: Replicator bij de lancering van het ruimteveer Discovery op 26 juli 2005. Als onderdeel van het Ground Camera Ascent Imagery Project (GCAIP) registreerden meer dan twintig camera's op de grond en in vliegtuigen de Discovery-lancering op video. Door de inzet van NetVault®: Replicator kon de NASA deze hoogwaardige videobeelden real-time repliceren en toegankelijk maken voor analisten in drie belangrijke ruimtevaartcentra in Florida, Texas en Alabama. Analisten konden met de inzet van NetVault®: Replicator real-time gegevens over de lancering direct analyseren en eventuele schade snel in kaart brengen.

NetVault®: Replicator is te installeren op alle servers, pc's of apparaten die draaien op Windows, Linux, Solaris, AIX of Mac OSX. Dit product biedt automatische synchronisatie van content in opslagomgevingen van elke omvang, ongeacht de gebruikte applicaties. Met de optionele NetVault®: Replicator Plugin Modules for Exchange-, SQL-, Oracle- en MySQL-databases is de betrouwbaarheid van data en transacties gegarandeerd zonder dat de prestaties van de lokale host afnemen. NetVault®: Replicator Cluster Support Plugin ondersteunt geclusterde applicaties, zoals databases, messaging-systemen en bestandsservers. Voor omgevingen met lagere opslagvereisten biedt BakBone gebruikers NetVault®: Replicator On-Demand, waarmee data op specifieke momenten op verzoek te repliceren is.

Prijs en beschikbaarheid
De NetVault®: Replicator-suite is per direct beschikbaar. NetVault®: Replicator is per host-node leverbaar vanaf ¤ 1.499 voor Windows, vanaf ¤ 2.999 voor Linux en vanaf ¤ 5.999 voor UNIX. NetVault®: Replicator On-Demand is verkrijgbaar voor ¤ 1.999 per host-node en de NetVault®: Replicator Cluster Support Plugin Modules voor ¤ 999 per host-node. BakBone biedt ook een High-Availability-bundel met NetVault®: Replicator, een Database Plugin Module en een Cluster Support-optie vanaf ¤ 4.123. Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.Voor meer informatie over BakBone-resellers en de aanschaf van NetVault®: Replicator-producten: http://www.bakbone.com/products/how_to_buy/.

BakBone Software
BakBone is een vooraanstaand leverancier van databeschermingsoplossingen en ontwikkelt en distribueert software voor backup, restore en disaster recovery voor omgevingen met netwerk-storage en open systemen. Het bedrijf levert schaalbare oplossingen die inspelen op de complexe eisen van grote ondernemingen en mkb-organisaties. BakBone is in 2000 opgericht en distribueert zijn producten via een select gezelschap van wereldwijde OEM-partners, resellers en solution providers.