SARA


RIVM kiest SARA voor beheer van de portal kiesBeter.nl

Drs. J.F. (Hans) Hoogervorst, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft op dinsdag 6 december 2005 de keuzesite zorgverzekeringen 2006 van kiesBeter.nl officieel geopend. Deze website wijst consumenten onder andere de weg in het nieuwe zorgstelsel. Iedereen kan op kiesBeter.nl zorgverzekeringen vergelijken en bepalen welke passend zijn. SARA heeft de opdracht voor de huisvesting en het beheer van de portal kiesBeter.nl verworven via een aanbestedingsprocedure.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is samen met een aantal organisaties in de zorg verantwoordelijk voor kiesBeter.nl. In opdracht van RIVM zorgt SARA voor het beheer van de webservers en databases van kiesBeter.nl. Ook levert SARA de benodigde internetbandbreedte. De portal kiesBeter.nl biedt informatie over onder andere de nieuwe zorgverzekering, ziekenhuizen, zorginstellingen en medicijnkosten.

In de beide datacenters van SARA in Amsterdam en Almere is een bedrijfszekere IT-infrastructuur gerealiseerd met een failover-systeem. Als een van de servers van kiesBeter.nl onverhoopt uitvalt, worden de taken overgenomen door een andere redundante server. Op deze manier wordt een continue uptime gegarandeerd.

Doordat bij SARA de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) is gevestigd, beschikken klanten over vrijwel onbeperkte connectiviteit met het internet. De prijs-/kwaliteitverhouding van SARA's state-of-the-art datacenters, de beschikbare internetbandbreedte en de aanwezige expertise op het gebied van hardware en beheer, gaven voor RIVM de doorslag om de portal kiesBeter.nl bij SARA onder te brengen.