Rechtbank Zutphen


Prijsuitreiking jubileum tentoonstelling Stichting Blikopener

12 december 2005 - Stichting Blikopener is een kunst stichting welke is opgericht op 6 december 1995. Per jaar vinden er ongeveer zes reguliere (dubbel)tentoonstellingen plaats. Daarnaast wordt met enige regelmaat een grote thema-expositie gehouden waaraan deelname openstaat voor elke (amateur)kunstenaar. De tentoonstellingen vinden plaats in de centrale hal van het gerechtsgebouw. Op 6 oktober 2005 startte de grote jubileumexpositie met als thema: Blikopener - 10 jaar
- een open blik op kunst. Op 6 december jl. vond de prijsuitreiking plaats van deze jubileum expositie.

De kunstenaars waren bijna allemaal gekomen in de hoop op één van de twee publieksprijzen of de juryprijs. Helaas kwam hiermee ook een einde aan de uitgebreide, kleurrijke kunsttentoonstelling die het 10-jarig bestaan van de Stichting Blikopener luister bijzette.

De directeur bedrijfsvoering maakte de winnaars bekend. De medewerkers van rechtbank en parket en bezoekers van de rechtbank stemden in groten getale op de âDa Vinci Codeâ, een Renaissanceachtig mansportret met fonkelend-zilveren omlijsting. Edna van der Kamp won er de prijs van ⬠250,- mee. De hoofdprijs van het publiek ging echter naar âhet brilletjeâ met de rechtbank en de stadsmuur van Zutphen erin geschilderd. Bram Obbink, de maker, was zeer verguld met zijn prijs van ⬠500,- en met de aankoop van het werk door het rechtbankbestuur. De juryprijs van ⬠1.000,- ging naar Inger van Vliet voor âKunst op een open blikâ, een komische bewerking van het Melkmeisje van Vermeer met blikken omlijsting.

Van de jubileum tentoonstelling heeft de rechtbank een aantal schilderijen aangekocht. Zo is het schilderij dat de eerste publieksprijs (Bram Obbink) heeft gewonnen aangekocht. Ook is het schilderij van Gosse Kootstra aangekocht. Gosse heeft in de rechtbank al eens eerder een solo expositie gehad en de rechtbank heeft al twee andere werken van hem. Het derde schilderij dat is aangekocht is van Jimi Dekker, een Zutphense kunstenaar.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 12 december 2005 Naar boven