Gemeente Heemskerk


Verbod afsteken vuurwerk in winkelgebieden Heemskerk

HEEMSKERK Het college heeft besloten tot een verbod van het afsteken van vuurwerk in de winkelgebieden van Heemskerk op 31 december tijdens de winkelopeningstijden. Het is gebleken dat op oudejaarsdag vooral in de winkelgebieden vaak vuurwerk wordt afgestoken. Het winkelend publiek ondervindt hier veel hinder van. Politie en buurtmeesters controleren actief of het verbod niet wordt overtreden.

Het verbod geldt op het Burgemeester Nielenplein, het gedeelte van de Gerrit van Assendelftstraat, gelegen tussen Karshoffstraat en de Maerelaan, het gedeelte van de Maerelaan, gelegen tussen de Gerrit van Assendelftstraat en de A. Verherentstraat, de Deutzstraat, de Van Coevenhovenstraat, het Kerkplein, het gedeelte van de Kerkweg, gelegen tussen de Ridder Arnoudlaan en het Burgemeester Nielenplein, het gedeelte van de Maerten van Heemskerckstraat, gelegen tussen de Jan van Scorelstraat en het Kerkplein, het Bachplein, het gedeelte van de Beethovenstraat, gelegen tussen de Maerelaan en de Bachstraat, de Dr. Prinsengalerij, het Europaplein en de Europassage, de Helmlaan.

Bureau Halt
Rond de jaarwisseling mag vuurwerk worden afgestoken tussen 31 december, 10.00 uur 's morgens en 1 januari, 2.00 uur 's nachts. Op alle andere dagen en tijdstippen is het verboden. Jongelui zijn vaak al eerder actief met vuurwerk. Als de politie of de buurtmeesters hen hierop betrappen, wordt het vuurwerk ingenomen en vernietigd en wordt de overtreder doorgestuurd naar het Haltbureau. Meestal heeft dit tot gevolg dat de overtreder als straf de vuurwerkresten op de openbare weg moet opruimen.