Gemeente Hengelo

Hengelose kerst met ijsbaan, kerstmarkt en andere
activiteiten

Sfeervolle start van kerstperiode

Hengelo is de komende periode volledig in kerstsfeer. Een samenwerkingsverband tussen de gemeente, Stichting Stadsmarketing, Junior Kamer Hengelo, Muziekschool Hengelo, de winkeliers van de Brink, ondernemersvereniging VSH en de marktbond toveren het Marktplein om tot een kerstplein compleet met een overdekte ijsbaan. Met onder andere een sfeervolle Kerstmarkt, kerstactiviteiten op de Brink en een gezellige kerstmiddag in de Hengelose horeca wordt in de binnenstad een voorschot genomen op de feestdagen. Op 21, 22 en 23 december zijn er (extra) koopavonden en op 11 en 18 december is er koopzondag.

Overdekte ijsbaan op Marktplein

Schaatsers en sfeerproevers kunnen van vrijdag 9 december 2005 tot en met zaterdag 7 januari 2006 genieten van een ijsbaan midden op het Marktplein. De baan is sfeervol verlicht en overdekt, er wordt muziek gedraaid en rondom de ijsbaan is een groot terras waar vanaf de schaatsers te bewonderen zijn. De traditionele warme chocolademelk en oliebollen ontbreken niet. In de kerstvakantie zullen er tal van activiteiten georganiseerd worden en iedere vrijdagavond is er discoschaatsen. Meer informatie? Kijk op www.ijsbaanhengelo.nl.

Activiteiten op de woensdag- en zaterdagmarkt

Klanten op de markt maken gedurende de hele periode kans op een kortingskaart of zelfs een vrijkaart voor de ijsbaan. In totaal zijn er ruim 5000 kaarten beschikbaar voor klanten. Op zaterdag 10 en woensdag 14 december kunnen klanten op de markt gratis proeven van snert en rookworst. Op zaterdag 17 en woensdag 21 december kunnen klanten gratis baklever en bakbloedworst proeven. De levende kerststal ontbreekt niet!

Kerstactiviteiten de Brink

Op zaterdag 17 december worden bij winkelcentrum De Brink diverse kerstactiviteiten georganiseerd waaronder een kerstmarkt met oude ambachten. De kerstman brengt een bezoek aan de markt en zal met zijn arrenslee een rondje maken door de binnenstad. Om 12.50 uur wordt met trompetgeschal het startsein worden gegeven voor optredens van allerlei koren, fluitensembles en big bands bij eetcafé de Appel, winkelcentrum De Brink en voor het parochiehuis naast de Lambertusbasiliek. De ijskoningin deelt samen met kerstbunnys en eskimodames aan iedereen chocoflikken en mandarijntjes uit.

Familie Kerstmarkt

Op koopzondag 18 december organiseert Junior Kamer Hengelo de eerste familie kerstmarkt in het centrum. Op de kerstmarkt staat een vijftigtal kramen waar hobbyisten allerlei kerstgerelateerde artikelen aanbieden. Rondom deze markt vinden diverse kerstactiviteiten plaats voor de hele familie. Kinderen kunnen zelf poffertjes bakken, in het kinderpaviljoen vertelt een Scrooge verhalenverteller kerstverhalen en de allerkleinsten kunnen onder begeleiding een ponyritje maken (hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd). Volwassenen kunnen deelnemen aan een knobbelcompetitie en een boomstamzaag competitie, en hiermee spetterende prijzen winnen..

Jeugdkampioenschap Klunen

Eveneens op koopzondag 18 december tussen 11.00 en 18.00 uur wordt het Jeugdkampioenschap Klunen gehouden. Er komt een spectaculaire kluunbaan met vele hindernissen waarop onder andere diverse Hengelose scholen tegen elkaar zullen strijden. Een bekende Hengeloër zal het startschot verrichten.

Kerstconcert

Ook op koopzondag 18 december van 12.00 tot 14.00 uur organiseert de Hengelose Muziekschool in samenwerking met Helemaal Hengelo een kerstconcert in de Stadhuishal te Hengelo. Medewerking wordt verleend door het Twents Jeugd Symfonie Orkest en het Twents Jeugd Harmonie Orkest beiden o.l.v. dirigent Gerard Neurink. Aan het einde van het concert wordt een finale gepresenteerd waarbij alle deelnemers van dit bijzondere concert samen White Christmas vertolken. Het geheel wordt gepresenteerd door Peter Schoof van RTV-Oost. Kaarten voor dit concert kosten 7 euro. Koopt u vijf kaarten? Dan betaalt u er vier.

Kerstmiddag

Zoals ieder jaar biedt de Hengelose horeca op kerstmiddag, vrijdag 24 december haar bezoekers weer volop gezelligheid. Met diverse liveoptredens en andere activiteiten wordt het kerstweekend geopend.