Gemeente Haarlem


12 december 2005

364/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Convenant stroomlijning dienstverlening aan ondernemers


Wethouder Berny Martini (Economische zaken) heeft vanmiddag namens de gemeente Haarlem het convenant "Stroomlijning Dienstverlening aan Ondernemers" ondertekend. Het Ministerie van Economische Zaken wil het ondernemerschap in Nederland met dit convenant stimuleren. Het richt zich primair op de aanpak van strijdige regels, het vergunningentraject en de inrichting van het bedrijvenloket. Met de ondertekening maken rijk en gemeente afspraken voor onderlinge samenwerking op thema's als lokale dienstverlening aan het bedrijfsleven, de regelgeving en de administratieve lastenverlichting. Naast Haarlem hebben diverse overige grote gemeenten (G31) in Nederland het convenant ondertekend.

De gemeente Haarlem wil de dienstverlening aan het bedrijfsleven verbeteren. Er wordt hard gewerkt aan een grotere herkenbaarheid van het bedrijvenloket, de digitalisering van dat loket en de organisatie van accountmanagement. Het convenant sluit daar goed bij aan en kan bijdragen aan een beter ondernemersklimaat in Haarlem.
Daarnaast is het "Verbeter en Innovatieprogramma Economische zaken" van groot belang voor het ondernemersklimaat in de stad. Haarlem neemt aan dit programma als pilotgemeente deel. Het accent in dit programma ligt voornamelijk op de lokale economische acquisitie en de organisatie van adequaat accountmanagement.