Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 12 december 2005

Politie bekeurt volop bij verlichtingscontroles

STEENBERGEN - HOOGERHEIDE RUCPHEN SPRUNDEL: Bij verlichtingscontroles hebben politiemensen in het district Bergen op Zoom wederom diverse bekeuringen uitgeschreven. Zowel in de ochtendspits als in de avondspits is het in deze tijd van het jaar nog donker. Veel (brom)fietsers staan nog altijd onvoldoende stil bij de gevaren van een slechte verlichting. Het ontbreken van een voor- én achterlicht komt de overtreder op een bekeuring van 25 euro te staan; indien één van beide lichten niet functioneert, levert dit een boete van 15 euro op.

Op de Zeelandweg-Oost (Steenbergen) werden een fietser en een bromfietser bekeurd. In Hoogerheide hadden de eerdere controles waarschijnlijk effect gehad: slechts vijf overtreders hoefden te worden bekeurd. Op de Sint Martinussstraat in Rucphen werd één weggebruiker op de bon geslingerd. De Sint Janstraat in Sprundel was in de maandagochtendspits koploper in overtredingen. Hier werden 10 overtreders door de politie op een bon getrakteerd. Daarnaast werden er twee bromfietsers bekeurd, die de kinband van hun helm niet hadden vastgedaan. Het kwam hen op een boete van 55 euro te staan. Verschillende fietsers, die aan de verkeerde kant van de weg bij de oversteekplaats naar Etten-Leur reden om een stukje af te kunnen snijden, kregen een waarschuwing.

Zakkenrollerij

BERGEN OP ZOOM: Een 19-jarige vrouw uit Scherpenisse werd maandagmiddag het slachtoffer van een zakkenroller. De vrouw bemerkte, kort nadat zij wat aankopen had gedaan bij een kiosk, bij het instappen in de bus dat haar portemonnee niet meer in haar tas zat. Naast een gering bedrag heeft zij de nodige administratieve sores, omdat ook haar rijbewijs, identiteitskaart, twee OV-jaarkaarten en een bankpas in haar portemonnee zaten.

Politie stelt onderzoek in naar brand

BERGEN OP ZOOM: Zondagavond heeft de politie de nodige ondersteuning geboden aan de brandweer bij een brand op een camping aan de Zoomvlietweg. Toen de hulpverleningsdiensten omstreeks 19.00 uur arriveerden, was er sprake van een uitslaande brand in een stacaravan. De bewoners waren op dat moment niet op de camping aanwezig. De bewoner van een naastgelegen caravan had al de nodige hand- en spandiensten verricht om de schadelijke gevolgen zo veel mogelijk te beperken, maar toch bestond nog enige tijd het gevaar dat de brand zou overslaan naar andere caravans. De brandweer wist dit echter te voorkomen. De technische recherche zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand. Onlangs is er een defect geweest aan een kachel en tevens waren er diverse meldingen van vuurwerkoverlast. Ook kan nog niet worden uitgesloten dat de brand is aangestoken.

Politie stelt onderzoek in naar incidenten in lijnbus

HOOGERHEIDE: Zondagavond heeft de politie in een lijndienstbus omstreeks 21.00 uur een 22-jarige man uit Stabroek en een 21-jarige man uit Putte aangehouden. Zij maakten deel uit van een groepje jongeren, dat in Bergen op Zoom was ingestapt. De 22-jarige man ging, toen de bus ter hoogte van de Heimolen reed, naast een 55-jarige vrouw uit Hoogerheide zitten en begon haar plotseling onzedelijk te betasten. Hoewel de vrouw meerdere malen kenbaar heeft gemaakt hier niet van gediend te zijn, hield de jongen niet op. Op enig moment voegde de 21-jarige man zich bij zijn vriend. Toen de vrouw in Hoogerheide uit de bus wilde stappen, hielden de beide jongemannen haar zo stevig vast, dat zij niet eens kon opstaan. De vrouw was hier uiteraard bijzonder van ontdaan. Toen zij vervolgens begon te roepen, stopte de buschauffeur zijn voertuig. Een 50-jarige passagier uit Ossendrecht, die de vrouw te hulp wilde komen door de jongens te sommeren de vrouw los te laten, kreeg enkele rake vuistslagen in het gezicht. Hierop schakelde de buschauffeur de politie in. Deze heeft de twee jongemannen uit de bus gehaald. Zowel van de vrouw als van de man, die haar te hulp schoot, heeft de politie aangifte opgenomen. Beide zijn bovendien in contact gebracht met medewerkers van bureau Slachtofferhulp. De jongemannen zijn ingesloten op het bureau en maandagmorgen in verzekering gesteld. De politie continueert het onderzoek.

Man (26) mishandeld door bekende

HOOGERHEIDE: Een 26-jarige man uit Bergen op Zoom heeft maandag bij de politie aangifte van mishandeling gedaan. De man was zondagmiddag in een horecagelegenheid aan de Raadhuisstraat toen hij, volgens zijn verklaring, tweemaal door een voormalige vriend van hem met een gebalde vuist in het gezicht geslagen. Hierna heeft hij bovendien enkele schoppen van de man gekregen. Hij heeft zich onder behandeling van een arts laten stellen. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in flatwoning

SINT WILLEBRORD: In de nacht van zondag op maandag werd vanuit een flatwoning aan de Weberstraat een portemonnee met inhoud gestolen. Vermoedelijk heeft de dader omstreeks 3.00 uur zijn slag geslagen. De bewoner, die wakker werd van een piepend geluid, trof in de hal een jongeman aan. Deze vertrok via de voordeur. Toen de bewoner in de woonkamer kwam, zag hij dat zijn portemonnee was weggenomen, waarin zich onder meer een geldbedrag en een identiteitskaart bevond. De bewoner weet niet hoe de dader is binnengekomen; er werden geen braaksporen aangetroffen. De politie heeft maandagmorgen een buurtonderzoek gehouden.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Maandagmiddag werd een 81-jarige vrouw uit Roosendaal op de weekmarkt in Roosendaal bestolen. Direct nadat de vrouw had bemerkt dat haar handtas op een onbewaakt ogenblik aan de buitenzijde was opengesneden en haar portemonnee op deze wijze uit haar tas was gehaald, ging zij naar de bank om haar pas te laten blokkeren. In een tijdsbestek van 10 minuten bleken er echter al honderden euros van haar rekening te zijn afgeschreven.

Auteur: Manon Ostendorf