Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Contactpersoon

-
Datum
12 december 2005
Ons kenmerk
DGTL/05.009559/SP/XvH
Doorkiesnummer

-
Bijlage(n)

-
Uw kenmerk

-
Onderwerp
Betuweroute oplevering MOU

Geachte voorzitter,

U heeft verzocht nog voor het kerstreces een Algemeen Overleg te houden over het MOU voor de exploitatie van de Betuweroute. Zoals ik u eerder in mijn brief van
18 november (DGTL/05.009559/SP/XvH) berichtte zijn de onderhandelingen over het MOU met de vier indieners van het voorstel nog in volle gang. Mijn inspanningen zijn er op gericht deze onderhandelingen nog voor de kerst af te ronden en daarna zo spoedig mogelijk het geparafeerd MOU aan uw Kamer toe te zenden, zodat zo snel mogelijk daarna een AO kan worden gehouden. Net zo als ten tijde van mijn eerdere schrijven kan ik u nog geen inhoudelijke mededelingen doen over de resultaten van de onder-handelingen tot dus ver. Dit zou de onderhandelingspositie van de Staat kunnen schaden.

Op 18 november schreef ik u verder dat de uitwerking van een tarievenschema voor de gebruiksvergoeding voor de periode 2007-2011 op het gemengde net momenteel plaats vindt, waarover op 20 december de sector zal worden geïnformeerd. Ik verwacht u spoedig hierover nader te kunnen informeren.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

Karla Peijs