RTL Group


'Bespied & Bedrogen' bij RTL 5: complot tegen enige echte deelnemer reality-serie
De volgende stap in het reality-genre: in de tiendelige reality-serie Bespied & Bedrogen is slechts één deelnemer echt en de rest niet. Pizzabezorger en voormalig rechtenstudent Matt Kennedy Gould denkt deel te nemen aan het programma 'Lap Of Luxury', waarin hij en andere bewoners van een superluxe huis kans maken op een hoofdprijs van 100.000 dollar. Wat hij echter niet weet, is dat alle andere deelnemers en de presentator eigenlijk acteurs zijn, die in het geheim zijn ingehuurd om zijn leven tijdens de show zuur te maken. Doorziet de arme drommel deze samenzwering? En zo niet, hoe reageert hij op alle gecreëerde situaties die de programmamakers op hem loslaten?

Alle clichés uit de reality-series komen in dit nieuwe RTL 5-programma voorbij, zoals de overbezorgde presentator, de wekelijks terugkerende dramatische afscheidsceremonie en als kandidaten het type popie jopie, de bitch, de wijze oudere en de gedistingeerde einzelgänger. Alles wat men eerder heeft gezien in reality-series wordt door de makers gecombineerd met nieuwe riskante elementen. Zoals: hoe ver kun je gaan met het spelen met iemands gemoedstoestand. Matts moraal, geduld en zelfbeheersing worden in ieder geval maximaal op de proef gesteld.

Uitzending: RTL 5, wekelijks, vrijdag 30 december, tussen 21.45 en 22.40 uur.


---

-------------------------------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.

© 2005 RTL Nederland / IP