Gemeente Leiden

Wessie waarschuwt voor inbrekers tijdens de kerstvakantie

De komende weken worden A3-posters van Wessie de Wijkinbreker verspreid op zichtbare punten zoals buurthuizen en winkels in heel Leiden. Op deze poster vraagt Wessie aandacht voor het goed afsluiten van ramen en deuren tijdens de kerstvakantie. Want zelfs het niet afsluiten van een klein raampje kan al leiden tot inbraak.

Andere tips om het huis goed te beveiligen zijn te vinden op de websites www.leiden.nl en www.politie.nl. In het PKVW-blad (Politie Keurmerk Veilig Wonen) staat het technisch ABC. Dit blad is te verkrijgen op de politiewijkbureaus. In Leiden zijn de woninginbraken het afgelopen jaar sterk gedaald. Politie en woningbouwcorporaties houden ieder jaar gegevens over inbraken bij. Hieruit blijkt dat het mogelijk moet zijn in Leiden nog ruim 150 inbraken per jaar te voorkomen, alleen al door het beter afsluiten van de woning.

Wessie de wijkinbreker

Het project 'Wessie, de wijkinbreker' is in 2001 van start gegaan. Het initiatief is destijds door de politie genomen om het aantal inbraken in Leiden en omgeving terug te dringen. Inmiddels hebben nagenoeg alle bewoners van Leiden informatie van Wessie gekregen over hoe een woning beveiligd kan worden.

Nadere informatie:
Fons Delemarre, Bureau Communicatie gemeente Leiden, tel. (071) 516 50 55

---- --